Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Narcise, tradiții românești și competiții sportive la festivalul hunedorean

Va fi sărbătoare mare, în acest weekend, la Sălaşu de Sus, de lângă Haţeg. Consiliul Judeţean Hunedoara, Primăria Comunei Sălaşu de Sus şi Centrul de Cultură al județului Hunedoara, vă invită în zilele de 20 și 21 mai 2023, la ediția a XXI-a a „Festivalului Narciselor”.
Festivalul Narciselor” este organizat în fiecare an, în a doua decadă a lunii mai, şi este prilej de sărbătoare pentru localnici şi turişti, de a se distra şi de a culege narcise sălbatice. Localnicii şi turiştii vor putea aduna câte un buchet de narcise din poiana aflată la marginea comunei, fără să fie sancţionaţi de reprezentanţii autorităţilor locale.
Programul evenimentului, organizat de Consiliul Judeţean, prin Centrul de Cultura şi Artă şi Primaria Comunei Sălaşu de Sus, a fost făcut public şi cuprinde muzică tradiţională şi modernă, întreceri şi jocuri sportive, un minicampionat de fotbal.
În ultima zi, duminică, 21 mai, locuitorii şi turiştii sunt invitaţi la un spectacol folcloric  susnținut de  ansambluri folclorice şi tineri interpreţi de folclor, din județ, dar şi invitaţi speciali, seara urmând a se încheia cu un foc de artificii.
Poiana Narciselor se întinde pe o suprafaţă de aproape 20 de hectare, fiind situată între localitatile Salaşu de Sus şi Nucşoara, la poalele Retezatului, accesul putându-se face şi cu maşina.
Oamenii locului spun că primele narcise au fost aduse la Sălaşu de Sus în anul 1900, de un cetăţean olandez. Iubite de localnici pentru forma şi parfumul lor, narcisele au fost protejate şi au ajuns să se dezvolte în perimetrul dintre cele două sate.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share