Bacalaureat 2020 – Când va avea loc următoarea probă și afișarea rezultatelor

La proba scrisă la limba maternă de la Bacalaureat 2020 au participat 6.399 de candidaţi, transmite Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Potrivit MEC, nu s-au prezentat la examen 79 de candidaţi şi nu au fost cazuri de candidaţi cu temperatura peste 37,3 grade Celsius.

Deputatul USR, Dumitru Lupescu, transmite un mesaj tuturor elevilor care anul acesta suțin ”examenul maturității”.

”După ani de trudă și excelență educațională, a venit momentul în care trebuie să faceți dovada competențelor dobândite în liceu, în cadrul probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat, care, în acest an, se desfășoară în condiții speciale. Aveți încredere în voi, în cunoștințele acumulate. La final, să-i faceți mândri pe toți cei care v-au fost alături: părinți, dascăli, prieteni. Fiți cei mai buni, fiți la înălțimea așteptărilor! Succes deplin dragi absolvenți, la examenul maturității!” a precizat deputatul pe pagina de facebook.

Subiectele şi baremele de corectare pentru proba de Limba şi literatura maternă au fost publicate de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15,00.

Următoarea probă a examenului de Bacalaureat – cea obligatorie a profilului – va avea loc miercuri, iar joi se va susţine proba la alegere a profilului şi a specializării.

Rezultate Bacalaureat 2020

Primele rezultate vor fi afişate marţi, 30 iunie, până în ora 12,00.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării va publica rezultatele elevilor obţinute în urma susţinerii examenelor naţionale cu anonimizarea numelui şi a prenumelui.

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16,00 – 19,00, şi pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8,00 – 12,00. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunţate duminică, 5 iulie.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share