Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Suspendarea Concursului de Titularizare

Nu cred că greșesc cu nimic dacă spun că, în momentul de față, avem în Guvern unul dintre cei mai slabi miniștri ai Educației din istoria acestui portofoliu. Gafele uriașe, modul aproximativ în care doamna Anisie reușește să lege două idei, bulibășeala totală din sistem, batjocura incredibilă la adresa profesorilor, elevilor și părinților o descalifică pe această doamnă. Îmi pare rău, dar este total incompetentă pentru scaunul pe care îl ocupă.

Ultima bătaie de joc patronată de doamna Anisie s-a întâmplat săptămâna trecută, respectiv suspendarea Concursului de Titularizare, o bătaie de joc la adresa a 27 de mii de profesori și viitori profesori.

Vă prezint și eu câteva date despre acest dezastru, așa cum a fost au fost ele consemnate pe un site de specialitate:

  • Pe 17 iunie 2020 ministrul Educației semnează un ordin prin care suspendă Titularizarea, concursul național de angajare în sistemul de învățământ, cu doar câteva ore înainte ca acesta să înceapă. Pe 18 iunie 2020era programat debutul etapei de înscriere – profesorii depuneau cererile și dosarele la inspectorate.
  • Ministrul nu spune nimic despre acest act normativ semnat. Nici Monica Anisie, nici Ministerul nu anunță modificarea, ordinul nu este publicat în Monitorul Oficial. Profesorii semnalează acest lucru și așa ajunge să fie publicat la ora 20.00.
  • După 3 ore, la ora 23:00, ministrul Monica Anisie publică pe contul său de Facebook următorul mesaj politic, care, în esență, spune că din cauza unui amendament introdus de PSD în Legea nr.55/2020 (legea care descrie măsurile din perioada stării de alertă) s-a ajuns la suspendare.

O scuză jenantă din partea unui ministru jenant. Legea a fost adoptată în data de 13 mai și promulgată de președintele Iohannis pe 15 mai. Deci cu 34 de zile înainte ca ministrul să ia decizia suspendării Concursului!!!

Nici doamna Anisie, nici domnul Iohannis când a promulgat legea, niciun om din tot Guvernul Orban n-au scos un cuvânt timp de 34 de zile, cum că ar fi o problemă cu Titularizarea. A vorbit doamna Anisie cu 2 ore înainte de începutul înscrierilor. Este absolut HA-LU-CI-NANT!

Acest Guvern a cerut stare de alertă, a cerut prelungirea ei, toate implicațiile erau cunoscute la nivel politic și, cu toate acestea, au preferat să nu spună un cuvânt și să-și bată joc în cel mai umilitor mod cu putință de aproximativ 27.000 de profesori și viitori profesori. Nici nu vreau să mă gândesc ce e pe capul acestor oameni și cum au fost lăsați, pur și simplu, de izbeliște.

Este o rușine națională pentru acest Guvern și pentru acest portofoliu al Educației ca doamna Anisie să mai rămână ministru fie și pentru o zi.

Deputat Pro România Dâmbovița, Oana Vlăducă

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share