Bacnotă suvenir dedicată Timișoarei

Asociația pentru Promovarea Timișoarei a realizat, în parteneriat cu Euro Suvenir Romania, o  bacnotă suvenir dedicată Timișoarei, care a fost desemnată Capitala Europeană a Culturii în anul 2023.

Timișoara se alătură, astfel, marilor orașe europene care promovează obiective turistice reprezentative pe bancnote de acest tip. Pe bancnota concepută pentru Timișoara, sunt reprezentate Catedrala Mitropolitană Ortodoxă, Palatul Culturii (Opera Română) și Domul Romano-Catolic, împreună cu titlul Timișoara 2023 European Capital of Culture.

O imprimerie acreditată de Banca Centrală Europeană a tipărit un tiraj unic de 15,000 de astfel de suveniruri. Acestea au caracteristici de securitate similare bancnotelor reale și design unic, asemănător bancnotelor reale, dar nu se confundă cu ele. Prețul bancnotelor pornește de la 13 lei/bucată+TVA, în funcție de numărul produselor comandate. Pot fi achiziționate de pe pagina eurosuvenir.ro/comenzi și de la comercianții locali parteneri. Asociația pentru Promovarea Timișoarei susține acest proiect cu scopul de a facilita obținerea unui suvenir inedit și elegant, pentru promovarea turistică a orașului. Parteneriatul nu presupune costuri sau beneficii financiare pentru asociație, toate drepturile fiind rezervate producătorului. Bancnotele suvenir vor fi comercializate în plicuri personalizate și însoțite de cartoteci cu fotografiile celor trei clădiri emblematice pentru oraș și de scurte descrieri ale Timișoarei în limbile română și engleză.

Deschiderea oficială a Programului naţional „Timişoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” va avea loc în 17 februarie a.c.

Consultați link-ul https://opening.timisoara2023.eu/momente-importante/ pentru mai multe detalii.

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share