Balconul, un spatiu care merita valorificat

Din păcate, majoritatea persoanelor privesc balconul ca un simplu spațiu de depozitare. Ei bine, acest spațiu poate deveni mult mai mult de atât dacă ai în vedere amenajarea adecvată a lui.
E important de stabilit destinația finală a spațiului, în special pentru a stabili dacă e nevoie de o sursă de iluminat sau te vei baza exclusiv pe lumină naturală.
În articolul de astăzi încercăm să identificăm ce putem face pentru a putea transforma balconul într-un spațiu funcțional.

Balconul

În articolul de astăzi încercăm să identificăm ce putem face pentru a putea transforma balconul într-un spațiu funcțional.

Amenajarea balconului

Amenajarea balconului este o sarcină oarecum ușoară, dar este important să știi care este rezultatul final dorit. Poți crea o zonă de relaxare, de savurat cafeaua sau poate un colț de lectură. Limita este cerul, întrucât totul depinde de ceea ce tu îți dorești cel mai mult.

În general, multă lume alege să construiască pe balcon o adevărată seră, cu multe plante, care mai de care mai frumoase și mai parfumate. Aici vor fi foarte importante 2 aspecte, și anume iluminatul și căldura.

În cazul fericit în care beneficiezi atât de lumină cât și de încălzire pe balcon, atunci sarcina s-ar putea dovedi mai ușoară. În cazul în care te bazezi mai mult pe lumină naturală, atunci poți opta pe varianta instalării unor rafturi speciale care să poată maximiza cantitatea de lumină livrată plantelor tale.

După cum am menționat si anterior, acest stil este poate cel mai popular din România, și probabil în mod involuntar ales. În cazul în care nu îți dorești nimic mai mult de la balconul tău, atunci poate e momentul să încerci să optimizezi spațiul curent pentru a putea depozita lucrurile într-un mod cât mai ușor și organizat.

Poți opta pentru amplasarea rafturilor de organizare, poți monta un suport de bicicletă pentru perete, sau poate chiar să montezi dulapuri cât mai înalte care îți vor oferi suficient spațiu de depozitare pentru nevoile tale.

Important este să eficientizezi utilizarea spațiului, dar fără să cheltuiești bani inutili pe materiale scumpe.

Balconul poate fi transformat în ceva fantastic

Un balcon deschis poate fi ceva superb pe timp de vară, mai ales în acele dimineți când te te trezești și ieși să savurezi o cafea în timp ce soarele te mângâie cu razele sale. Regăsim în peisaj o măsuță de cafea, o mini canapea de grădină sau poate un scaun tip balansoar, iar seara când se lasă răcoare, luminile led sub formă de lumânări întrețin atmosfera balconului. Dar ce facem iarna? Ce putem face ca să ne putem bucura de aceleași beneficii și pe timp de iarnă.

Ei bine, Rom Decor îți oferă rezolvarea. Alege un sistem modern de închidere a balconului cu geamuri glisante din sticlă securizată din gama GEMINI. Un astfel de sistem îți oferă un balcon complet deschis pe timp de vară, grație geamurilor culisante fără ramă. Iar pe timp de iarnă, geamurile pot fi închise complet, iar tu te poți bucura în continuare de balconul tău.

Sticla securizată de până la 10 mm sau varianta cu 2 foi de sticlă termoizolantă cu grosime totală de 28 mm îți oferă confortul fonic și termic de care tu ai nevoie ca să te bucuri de noul tău spațiu preferat din casă.

O ultimă precizare: sistemul de închidere balcon GEMINI din sticlă securizată este certificat la nivel european pentru rezistență la impact, așa că dacă în locuința ta sunt și copii, acum este un moment ideal să amenajezi un loc de joacă pentru cei mici fără să stai cu grijă la geamuri.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share