Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Barna: Mersul la Mall să fie condiționat de vaccinare. Loterii în utilaje agricole pentru cei de la sate

Vicepremierul Dan Barna a declarat, vineri, că în coaliție s-a discutat despre adoptarea unor măsuri pentru stimularea vaccinării în mediul rural, cum ar fi posibilitatea unei loterii în utilaje agricole, vouchere, bonuri, tichete, dar nu acordarea de bani direct. Barna a mai spus că s-a mai discutat, pentru a preveni un val patru al pandemiei, varianta condiționării accesului la servicii neesențiale, cum ar fi mersul la mall, de vaccinare.

Cele mai relevante declarații făcute de Dan Barna:
  • Am discutat chiar în ședința de coaliție acest subiect, e clar că trebuie să venim cu măsuri de a continua să încurajăm și să susținem campania de vaccinare. Probabil valul 4 va avea efect, sunt două tipuri de măsuri: de încurajare a vaccinării, dar și pentru cadre medicale, pentru accesul la servicii neesențiale, să fie condiționată de vaccinare. Mersul la mall, de pildă, să fie condiționat de vaccinare.
  • Dacă nu reușim să creștem procentul de vaccinare, vom avea cu toții probleme. Gândim toate variantele să convingem oamenii din mediul rural să mergem să se vaccineze. Se discută diverse variante de vauchere, stimulente, bonuri, tichete, nu bani direct. S-a discutat și posibilitatea unei loterii în utilaje agricole.
  • Vaccinarea e singura soluție, nu avem altă șansă. Sper să fie cât mai ușoară această creștere a cifrelor.
  • Guvernul pregătește o ordonanță care să impulsioneze continuarea activității și face parte din reglementarea situației pensiei și opțiunile/alernativele în perspectiva unui sistem de pensii sustenabil, pentru ca acum este problematic pentru că este o piramida în jos (…), să avem o variantă de stimulare și încurajare a continuării activitării.

Piperea: Cei care refuză înțeparea și sunt dați afară de la serviciu nu vor mai plăti taxe, impozite și contribuții

Barna vrea vaccinare obligatorie. Cîțu i-a transmis să se relaxeze

  • Despre lupta internă din PNL care ar afecta activitatea Guvernului: O afectează în sensul că multe dintre reformele pe care ni le-am propus în această primă parte au fost amânate după Congresul PNL, cel mai bun exemplu sunt pensiile speciale ale primarilor, despre care s-a spus foarte clar până după Congres acest subiect nu va putea fi discutat din punct de vedere al partenerului de coaliţie. Este un exemplu de situaţie care afectează nişte măsuri pe care le-au asumat în programul de guvernare
  • Despre prezența primarilor PNL la Guvern pentru a vorbi cu premierul despre rectificarea bugetară: În perioadele de rectificare sunt solicitări şi sunt doleanţe din partea primarilor, colegilor de cabinet, este un lucru firesc pentru că se discută despre bani. Dincolo de asta, este un alt subiect important pentru care trebuie să trecem cât mai repede peste acest super septembrie în care toate cele trei partide au congres, şi UDMR, şi PNL, şi USR-PLUS, şi să ne întoarcem apoi pe ceea ce înseamnă programul de guvernare

sursa: g4media.ro

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">