Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Black Sea Security Act aprobat de SENATUL SUA

Senatul Statelor Unite ale Americii a aprobat joi seara, 27 iulie 2023, legea privind autorizarea bugetului apărării SUA, în cadrul căreia a fost aprobat și proiectul de lege Black Sea Security Act, printr-un amendament introdus de senatorii Jeanne Shaheen și Mitt Romney.

BILL  senat usa

”Prin acest demers, Senatul Statelor Unite confirmă statutul Mării Negre de regiune de importanță geostrategică critică și deschide calea unei noi ere a angajării SUA în zonă.

De asemenea, Senatul american exprimă, în premieră, prin aprobarea legii menționate, susținerea puternică pentru un angajament comprehensiv al SUA în regiunea Mării Negre, împreună cu aliații și partenerii, în domenii strategice precum: securitate și apărare, economie, energie sau reziliență democratică” a transmis Andrei Muraru, ambasadorul României în Statele Unite.

 

În calitate de aliat și partener strategic al  SUA, precum și de ancoră în regiune,  România a susținut constant, consecvent și pro-activ întărirea angajamentului american la Marea Neagră, cu efecte pozitive în direcția securității și prosperității țării noastre și a regiunii.

 

Pentru România, efectele acestui demers al Statelor Unite ale Americii se vor vedea în consolidarea securității naţionale și în accentuarea și diversificarea oportunităților economice, aspecte care vor contribui la un impuls pentru dezvoltare și creștere a nivelului de bunăstare.
Votul Senatului SUA reprezintă un nou semnal privind sprijinul puternic, bipartizan, de care securitatea Mării Negre, ca regiune de importanță strategică pentru comunitatea euro-atlantică, se bucură la nivelul Congresului. El se alătură deciziilor importante, de conturare a unui cadru strategic de abordare a regiunii Mării Negre de către Administrația SUA, inclusiv în urma dialogului și consultării apropiate cu România.
Procedura de adoptare a legii privind autorizarea bugetului apărării SUA va continua, în cursul lunii septembrie, cu discuții cu Camera Reprezentanților, în vederea adoptării unui text comun,  care să fie transmis ulterior,  pentru promulgare.

 

 

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share