Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Bolnavă de cancer în fază terminală, o femeie și-a deschis o cantină socială pentru a hrăni oamenii în aceste vremuri dificile

O proprietară de restaurant care suferă de cancer în fază terminală, și-a dedicat ce i-a mai rămas din viață, hrănirii pensionarilor și familiilor sărace din orașul siberian Iakuțk. Irina Guzova are o „cantină socială”, unde vin să mănânce pe gratis cam 40 de oameni pe zi.

”Când totul s-a închis din cauza pandemiei de Covid 19, Irina Guzova s-a concentrat doar pe munca de caritate, hrănind săracii.

-Acesta este Grafsky Bereg, restaurantul și cantina mea socială.

Ea gătește singură ca să facă economii. Și-a vândut proprietățile ca să finanțeze proiectul.

-Nu pot închide. Nu-mi pot imagina ce le-aș spune oamenilor care vin să mănânce aici! Îi văd de trei ori pe săptămână și mai des de sărbători. Le văd recunoștința în ochi și în zâmbete. Este precum copilul meu născut și crescut de mine. Deja îl cresc de 5 ani. Voi lucra cât timp voi trăi. Dacă stau acasă, cu boala mea, o să mor foarte repede. Așa trebuie să mă gândesc ce să gătesc, de unde să cumpăr alimente, cum să plătesc facturile. Abia după aceea încep să mă gândesc la boală, pentru că începe să doară.

Citește și:

Medicul Teofil Lung: Nu există tumoare pe lumea asta care să fie tratată cu chimioterapie şi să dispară. Nu am văzut asta în 40 de ani de carieră

Doctor Ghislaine despre Mafia Medicală – Se poate trăi în afara sistemului?

”Astea împliniri, domnule. Nu vile, mașini sau mai știu eu ce rahaturi. Să repari un copil-păianjen, care merge în patru labe” – Povestea medicului Alexandru Pesamosca

Apa din România care tratează cancerul

Aproximativ 40 de oameni mânâncă zilnic la cantină. Majoritatea sunt pensionari cu pensii extrem de mici. Vin și familii mai tinere cu copii.

-Imaginați-vă o familie obișnuită cu mulți copii. Unul dintre părinți rămâne fără slujbă. Trebuie să plătească în continuare pentru grădiniță și să cumpere mâncare. Nu e un secret că majoritatea oamenilor trebuie să ia împrumuturi. Așa că n-au destui bani. Scopul acestei cantine sociale este să ajute oamenii să facă față acestor vremuri.”

sursa: Europa Liberă Moldova

Distribuie acest articol Oficial Media
Share