Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Bolțari finisați Traverstone – montaj rapid, finisare perfectă, construcție durabilă

Poate că inovațiile din domeniul construcțiilor sunt, de fapt, cele mai mari și mai recunoscute dacă avem în vedere ce s-a putut obține în ultimii ani. Din categoria noilor articole care au câștigat atenția în industria dedicată mai ales prin versatilitatea lor fac parte și bolțarii Traverstone. Ce sunt aceștia și de ce ar putea fi considerați viitorul în domeniul construcțiilor vei afla mai multe din acest articol.

Ce sunt bolțarii Traverstone 

Componente de construcție a gardurilor care sunt realizate din beton compozit și prezintă o rezistență ridicată la șocuri mecanice sau cicluri de îngheț-dezgheț, bolțarii Traverstone sunt utilizați cu succes în proiectele de construcție a gardurilor. Aceștia pot au o greutate redusă, fiind foarte ușor de manipulat și au un design 3D cu ambele părți finisate, având astfel un aspect estetic plăcut. 

Cu o textură din travertin antichizat, modelele de boltari finisati traverstone se găsesc în mai multe variante de dimensiuni sau culoare, astfel că poți alege în funcție de nevoile sau de preferințele pe care le ai. Bolțarii pătrați de 20 de cm sau cei de 30 de cm, dar și modelele de bolțari de 40×20 cm te pot ajuta să realizezi proiectul de construcție a unui gard deosebit. De asemenea, poți alege dintre variantele de culoare alb, gri sau nuanța smoke. 

Cum se montează bolțarii Traverstone

Dacă te gândești cum se monteaza boltarii traverstone și ți se pare că lucrurile ar fi extrem de dificile, află că nu este deloc așa. Un proiect finalizat cu ajutorul acestui articol este ușor de realizat, iar finisajul impecabil al acestora și structura rezistentă sunt aspecte care vor ajuta la construcția unui gard perfect. 

Cu toate acestea, în realizarea gardurilor cu ajutorul unor boltari finisati este nevoie să se țină cont de anumite aspecte – de la pregătirea terenului la finalizare și finisare, fiecare dintre etapele necesare trebuie parcursă cu mare atenție. 

Este nevoie, așadar, de parcurgerea unor etape premergătoare care implică planificarea, proiectarea, obținerea autorizației de construcție, planul de situație și memoriul tehnic. Se realizează apoi fundația pentru așezarea bolțarilor și armătura fundației și a stâlpilor, se realizează hidroizolația dintre fundație și bolțari – se montează membrana hidroizolatoare, apoi se verifică și se poziționează bolțarii. Sunt montați bolțarii, accesoriile de gard și sunt montate capacele de interval. 

De ce aspecte importante este nevoie să ții cont în fiecare etapă? 

După parcurgerea etapei premergătoare, există câteva recomandări de care este bine să ții cont atunci când dorești să parcurgi proiectul de construcție a unui gard cu ajutorul bolțarilor Traverstone. În prima etapă propriu-zisă, cea de realizare a fundațiilor, este important să se țină cont de planeitatea perfectă, astfel încât să fie asigurat un montaj optim pentru viitoarea construcție. Pentru aceasta, este recomandată turnarea unei șape de egalizare, fixarea bolțarilor din primul rând cu adeziv cu priză rapidă și folosirea penelor de plastic pentru o nivelare perfectă. 

În etapa de realizare a hidroizolației este extrem de important să fie luate măsurile necesare pentru eliminarea posibilităților de transmitere a unor eventuale fisuri în zidărie. Pentru aceasta, este recomandată utilizarea unei membrane hidroizolante care va fi lipită cu adeziv elastic. În aplicarea acesteia, este important să fie curățată bine suprafața, apoi membrana să fie întinsă cu ajutorul unei gletiere, astfel încât să fie eliminate toate bulele de aer și aceasta să fie lipită complet de suport. 

La montarea fiecărui strat de bolțari – se recomandă montarea intercalată tip cărămidă – este recomandată verificarea planeității atât pe orizontală, cât și pe verticală, apoi folosirea unor accesorii special destinate, astfel încât lucrarea să fie una durabilă, proiectată să reziste la intemperii. 

Montarea bolțarilor Traverstone nu este, așadar, atât de dificilă pe cât ai crede inițial, iar rezultatul final va fi, cu siguranță, unul dintre cele mai mulțumitoare, având în vedere caracteristicile de design și calitate ale acestui articol folosit în construcția gardurilor.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share