Potrivit unei cercetări efectuate de jurnalistul de investigație John Martin, trecutul directorului general al OMS – Tedros Adhanom Ghebreyesus – este foarte controversat.
În țara sa natală, Etiopia, a fost membru de rang înalt al partidului marxist violent „Tigray People’s Liberation Front“ (“Frontul Tigray de Eliberare a Poporului”), clasificat la nivel internațional ca organizație teroristă.
TPLF a preluat puterea în 1991 și, de atunci, a condus țara într-un mod totalitar. Ghebreyesus a fost șapte ani ministru al sănătății și apoi patru ani ministru al Afacerilor Externe.
Citeste si: Directorul OMS spune că vaccinurile de rapel sunt folosite pentru a ucide copii – Video
În calitate de ministru al sănătății în 2010, se spune că a fost responsabil pentru refuzul de a acorda asistență medicală și hrană populației amharice. Ca urmare, aproximativ 2,5 milioane de amhari au “dispărut” din baza de date a populației Etiopiei, ceea ce înseamnă că nu au mai existat la recensământul ulterior.
În 2016, Ghebreyesus, în calitate de ministru de externe, a fost responsabil pentru relocarea forțată a 15.000 de membri ai grupului de populație etiopian Oromo, deoarece a închiriat zona în care aceștia locuiau unei mari companii agricole indiene.
Ghebreyesus a negat că aproximativ 500 de Oromo au murit în mod violent în revoltele care au izbucnit ca urmare a acțiunii poliției.
De asemenea, este acuzat că a extrădat disidenți politici care au fost apoi încarcerați și torturați.
În 2017, în calitate de director general al OMS, l-a numit “ambasador al bunăvoinței” al OMS pe președintele de lungă durată al Zimbabwe, Robert Mugabe – un dictator brutal și un ucigaș în masă.
Așadar, se pune întrebarea legitimă: cât de demn de încredere este în fruntea OMS un om cu un astfel de trecut, OMS care este angajată în favoarea sănătății și a vieții?
surse:
activenews.ro
Dar cum de a ajuns in acea functie ?….