Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Bomba zilei: Iordache – ordonanța 13, Iordache – pensii speciale

Fără ordonanța 13 mulți politicieni din cei 16.000 pierd pensia specială. Știți cine a fost principalul ”artizan” al legii pensiilor speciale? Florin Iordache.

Anul trecut pe vremea asta parlamentarii s-au grăbit să aprobe pensiile speciale pentru aleșii locali și au refăcut, în acest sens, proiectul de lege declarat neconstituțional, în ianuarie, în unanimitate de către judecătorii de la CCR și pe care Guvernul  Cioloș l-a contestat, susținând că nu există bani la buget pentru o astfel de inițiativă legislativă.

Citește: PENSII SPECIALE pentru jefuirea tarii si inrobirea romanilor

Atenție! Guvernul  Cioloș a contestat legea pensiilor speciale, susținând că nu există bani la buget.

Florin Iordache, membru în Comisia pentru muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaților, a prezentat, la Parlament, modificările apărute în proiectul de lege. În acest context, Iordache a ținut să precizeze că nu sunt pensii speciale, ci ‘indemnizații’, iar acordarea lor este ‘o normalitate’. Potrivit acestuia, beneficiarii vor fi primarii, viceprimarii, președinții de consilii județene și vicepreședinții.

Potrivit acestuia, ‘indemnizațiile’ pentru aleșii locali vor fi acordate începând cu 1 ianuarie 2017, conform celor prevăzute în proiectul de lege.

„Am stabilit că această indemnizație, în condițiile în care îndeplinește condițiile de vârstă și este pensionat, potrivit legii, și nu anticipat. Dacă a fost condamnat pentru fapte de corupție în perioada mandatului respectiv, nu poate primi această indemnizație”, a mai spus Iordache.

Acum înțelegeți și celălalt motiv pentru care era necesară OUG 13, nu doar pentru dedicațiile membrilor de partid ci și pentru o mare parte din beneficiarii pensiilor speciale, condamnați pentru fapte de corupție. 

Citește articolul integral!

Așadar Florin Iordache a făcut parte și din comisia juridică din 2016 care reglementa acordarea pensiilor speciale într-o țară săracă, dar și inițiatorul OUG13 în 2017, pentru a se asigura că vor beneficia și cei care au furat statul. Într-o majoritate PSD, faptul că guvernul Cioloș s-a opus acestei inițiative, nu a contat. 

Fotocredit: ziaruldeiasi.ro

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">