Opulența politicienilor. Călin Popescu Tăriceanu trăiește ca în Beverly Hills aici unde oamenii mor de foame

 

Pe lângă Tăriceanu, președintele Iohannis pare un amărât de om al străzii. Toată averea președintelui țării nu face cât două mașini de epocă sau pontonul vilei de la Snagov. Tăriceanu declara in 2006 că l-a costat aproape 480.000 euro numai dotarea imobilului în care locuiește.

Iubitor de maşini, Călin Popescu Tăriceanu deţine 5 autoturisme de epocă dintre care 3 Citroen fabricate în 1955, 1967, 1986, un Fiat din 1966, un Lancia din 1970, autoturismul Mercedez Benz (2007) obţinut prin căsătorie, un Citroen, fabricat în 2010 şi o motocicletă Trimuph din 1996, conform Mediafax. Fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu are garajul plin de maşini de lux. Două dintre bijuteriile la volanul cărora a fost văzut recent sunt un Bentley în valoare de 200.000 de euro şi un Porsche de 112.000 de euro. libertatea.ro

El deţine terenuri intravilane, în Snagov, de aproximativ 4.100 mp. Acesta mai are şi două apartamente în Bucureşti (120 mp şi 101 mp), casă de vacanţă la Snagov (455 mp), un apartament la Năvodari (136 mp), un apartament în Bucureşti donat de bunici fiului său Mihai Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Senatului declară, potrivit sursei citate, că nu deţine ceasuri sau bijuteri personale, în schimb soţia să se bucură de ceasuri şi bijuteriii în valoare de 60.000 de euro.

Călin Popescu Tăriceanu are în conturi 18.323 lei, 414.838 euro şi 6273 dolari, aproximativ 25 de ori mai mult decât limita maximă admisă a contribuţiilor pentru campania electorală care pot fi depuse de către candidaţi sau mandatarul financiar, 60 de salarii de bază minime brute pe ţară pentru fiecare candidat la funcţia de deputat sau de senator, potrivit legislaţiei electorale.

Călin Popescu Tăriceanu a dat şi bani cu împrumut. Astfel, l-a împrumutat pe senatorul ALDE Daniel Barbu cu 44.500 lei, pe Ioana Wiesenthal cu 15.000 de euro şi pe Florin Niculescu cu 126.675 lei. Liderul ALDE are datorii din campania electorală prezidenţială (anul 2014) de 492.106,58 de lei.

Tăriceanu a declarat venituri de 123.026 de lei din indemnizaţia de preşedinte al Senatului, la care se adaugă pensia de întreţinere plătită de Ioana Valmar de 36.000 de lei pentru Mihai Popescu Tăriceanu. La veniturile familie contribuie şi actuala soţie a liderului ALDE, Loredana Florentina Moise, cu 12.000 lei câştigaţi ca designer vestimentar. Tăriceanu a mai câştigat anul trecut 53.500 lei în urma închirierii unui apartament şi 52.480 de euro dintr-un fond de investiţii.  Revista22online.ro

La începutul acestui an a petrecut vacanța în Dubai și a revenit chiar în febra ordonanțelor ”noaptea ca hoții”. Adică el nici nu știa nimic! 

Senatul se află în perioada asta în vacanță, până la 1 februarie. Președintele Senatului și-a delegat atribuțiile, pe perioada vacanței. Cel care îl va înlocui, în cazul în care va interveni ceva la Parlament este social-democratul Nicolae Bădălău.  stirimondene.eu

Calin Popescu Tariceanu, presedinte al Senatului este unul dintre rasfatatii vremurilor ante si postdecembriste. Pozitionat ca simbol al liberalismului Tariceanu a fost un nelipsit politician si detinator de functii publice. Aceste functii care implica un program de cel putin opt ore, daca nu mai mult, nu l-au impiedicat sa faca si afaceri de milioane de euro in paralel. Cu alte cuvinte cand nu semna documente pentru bunastarea romanilor, semna documente pentru bunastarea personala, iar de multe ori a incurcat lucrurile. Din acest motiv procurorii au reusit sa-l trimita in judecata pentru savarsirea infractiunilor de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului intr-un dosar privind retrocedarea nelegala a unei suprafete din Padurea Snagov si a Fermei Baneasa, scrie Bucurestiul.ro.

Disconfortul creat de acest dosar il indreptateste sa se lamenteze zilnic ca este persecutat de institutiile statului, mai ales ca locuieste intr-o vila uriasa pe malul lacului Snagov, pe care poate nu ar vrea sa ne explice cum a dobandit-o!

In prezent presedinte al Senatului, Tariceanu locuieste de ani buni pe proprietatea sa uriasa din Snagov, arata o investigatie realizata de stirilekanald.ro. Aici, demnitarul a achizitionat in 2002 un teren de 1700 de metri patrati, cu iesire la lac, pe care si-a ridicat o vila impunatoare, cu o suprafata totala de 455 de metri patrati. Domeniul lui Tariceanu are ponton, foisoare si tot felul de dependinte, „beneficiind” si de un gard suficient de inalt ca sa blocheze privirea oricarui curios. Amenajarea vastei incinte, dar si ridicarea cladirii l-au costat scump pe politician, care acum 10 ani recunostea ca a scos din conturile sale bancare suma de 480000 de euro, necesara pentru dotarea imobilului!

Pentru inceput va prezentam doar o lista de afaceri din curriculum-ul vitae al presedintelui Senatului, care incearca sa ne convinga ca si-a dobandit in mod corect averea. Iata care sunt firmele la care a detinut diverse calitati omul politic.

ROMTRUCKS SRL
ROMPETROL DOWNSTREAM SRL
SOPAS – SERVICII FINANCIARE & LEASING SA
P.V.B. EUROCONSULTING SRL
Societatea de Administrare a Investitiilor SAFI – INVEST SA
LIBRA INTERNET BANK SA
INTERVAM SA
CLUBUL VINULUI SA
AUTOMOTIVE TRADING SERVICES SRL
TELECOMMUNICATION CABLE MANAGEMENT – TCM SRL
TILT & PARTNERS PRODUCTIONS ROMANIA SRL
LEADER HIGH-TECH SA
AMC A.P.I.A. EXPO SRL
ANTREPRIZA DE LUCRARI PUBLICE SI INDUSTRIALE – A.L.P.I. SA
Prima Broadcasting Group SA
ATS LEASING SRL
ICARE SERVICES SRL
PUBLI-MEDIA SRL
L.C.S. CARGO INTERNATIONAL SRL

Sursa: ataclapersoana.ro

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share