C.A.S. Dâmbovița informează: ”în atenția medicilor de familie”

 Urmare a publicarii in Monitorul Oficial nr.983/10.10.2022 a Legii nr.282/10.10.2022, cabinetele de medicina de familie pot deschide cel mult doua puncte secundare de lucru daca solicitantul asigura un program fractionat de minimum 10 ore pe saptamana in norma lui de baza sau peste norma lui de baza.

Punctele de lucru pot fi deschise in mediul rural in aceeasi unitate administrativ-teritoriala sau in alte unitati, unde exista deficit de medici stabilit de catre o comisie organizata la nivelul DSP. Un medic de familie poate fi titularul unui singur cabinet. In termen de 60 de zile de la intrarea in vigoare a Legii 282/2022, Ministerul Sanatatii si CNAS vor modifica normele de aplicare a contractului – cadru.

C.A.S.Dambovita

Cum se obtine duplicat la cardul national de sănătate

Casa de Asigurări de Sănătate Dambovita aduce precizări importante pentru asigurații care au solicitat eliberarea cardului național de sănătate duplicat în cazul pierderii, furtului, deteriorării precum și în cazul modificării datelor personale, conform legislatiei in vigoare.

Persoanele asigurate pot intra în posesia cardurilor nationale duplicat doar prin prezentarea titularului la sediul CAS Dambovita, cu sediul în Municipiul Targoviste, B-dul Libertatii C2-C3, judet Dambovita, în timpul programului de lucru cu publicul.

Asigurații sunt îndrumați să contacteze reprezentanții CAS Dambovita pentru a li se confirma dacă a fost tipărit cardul național duplicat, folosind următoarele mijloace de comunicare:

– telefon  0372 740761

– e-mail: asigurati@casdb.ro

Reamintim faptul că asiguraţii care au pierdut sau deteriorat cardul de sănătate vor solicita eliberarea unui card duplicat la casa de asigurări, unde vor depune o cerere şi vor plăti contravaloarea noului card, în valoare de 12,97 lei. Pana la primirea noului card de sănătate, asiguraţii vor avea acces la servicii medicale în baza unei adeverinţe de înlocuire a cardului de sănătate.

 

Relatii Publice – Purtator de cuvant

Ing. Sorin Diaconescu

Citește și:

Avocat Piperea, avertisment: Am cerut Agenției Române a Medicamentului dovezi că vaccinul a fost pus pe piață în mod legal și legitim

Oxitocina sau hormonul încrederii și legăturile de iubire

Cum castigam si ne mentinem masa musculara

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share