Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Cabana Bolboci este o parte din inima mea în Munții Bucegi

 

Cabana Bolboci este o parte din inima mea în Munții Bucegi. Oricine a trecut pe-acolo își dorește să se reîntoarcă, iar pentru cei care încă nu au ajuns, îi îndemnăm să sune pentru rezervare la telefon: 0722 829367; 0723 682940. 

Cabana Bolboci m-a atras din primii ani ai copilăriei fiindcă era nodul de legătură între sudul Bucegilor și partea central-nordică dinspre Lunca Padinii și platoul Babele-Omu. Acolo am crescut odată cu dragostea pentru munte și contopirea cu natura. Lotul 4, taberele de elevi, gara Pietroșița, cariera Lespezi, toate acestea erau locuri de pornire spre inima Bucegilor, iar când ajungeam la Bolboci simțeam cum se zbate în mine pulsul ridicat al purității naturii.

Mai târziu, ca membru al Clubului de Turism Chindia, apoi elev al școlii de ghizi, am cunoscut acești oameni minunați, familia Nache, cei care au fost și au rămas de peste 30 de ani modele de cabanieri în realul sens al cuvântului. Oameni care nu obosesc niciodată în a-și bucura oaspeții. Pentru familia Nache turistul nu este un trecător, ci un prieten și, nu voi uita niciodată un cuvânt al domnului Doru pe când coboram împreună dinspre Bolboci spre Târgoviște: ”Turiștii dacă au ajuns la mine, îi tratez pe toți cu aceeași prietenie, fiindcă ei, de când au intrat pe ușă, au devenit musafirii mei!”

Cabana Bolboci este centrul Munților Bucegi și se vede ca un ochi imens de apă înconjurat de minunățiile creației cu creste domoale și/sau stâncoase. Pe malul lacului străjuiește de o sută de ani, cabana. Când pășești pe trepte atingi lemnul, intri și simți magia mirosului de brad. O nostalgie a vremurilor, a autenticului, te pătrunde până în măduva oaselor. Oricare ți-ar fi drumul prin munți, nu ai cum să nu-ți dorești să poposești măcar 2-3 zile aici. Când scriam la una dintre cărțile mele, cu ani în urmă, ceream camera 5 din anexă, pentru că adoram să mă trezesc dimineața și să deschid colțul de fereastră de la mansardă. O lumină și o liniște mă electrizau și mă curățau de la prima oră când soarele se ridica roșiatic din dreptul Sfinxului.

Cabana Bolboci este ca un cuib de pace și bucurie între nesfârșirea luciului apei și cea a cerului. Și de aici, orice iubitor de drumeții nu poate rata renumitele ”Șapte Izvoare”, Cheile Orzei și Cheile Zănoagei, împrejurimile lacurilor Scropoasa și Bolboci, Drumul Grănicerilor din Culmea Lucăcilă, impozantele Chei ale Tătarului, peșterile care împresoară zona și fastuasele formațiuni stâncoase din vârful Zănoaga. De aici de la Bolboci poți porni lesne spre Ardeal, urcând la Strungulița sau Strunga Mare și apoi coborând în Moieciu de sus.

Cabana Bolboci are cea mai delicioasă bucătărie din tot arealul masivului. Doar pentru un prânz sau o cină merită să străbați drumul până la Bolboci. Doamna Nina este o gospodină desăvârșită și aceleași calități le inspiră și ajutoarelor sale din sala de mese și din camera de gătit. Domnul Doru a îmbunătățit condițiile din cabană, ajungând la 10 camere duble cu tv si baie proprie. De câțiva ani încoa, orice reportaj turistic în Munții Bucegi, fie ca e cercetare a megaliților și noi trasee, sau acțiuni ale Consiliului Județean Dâmbovița sau ale Salvamont Dâmbovița, pentru mine și pentru noi, redacția Oficial Media, este musai să treacă și pe la familia Nache, pe la cabana Bolboci. Ne-am propus să nu ratăm niciun sezon din niciun an!

Vă invit să urmăriți traseele din jurul Cabanei Bolboci prin imagini surprinse de Oficial Media de-a lungul ultimilor ani și pentru a contacta familia Nache accesati site-ul: Cabana Bolboci

Distribuie acest articol Oficial Media
Share