Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Carnavalul de la Venetia 2017- cele mai frumoase imagini

Carnavalul de la Veneția are loc între 11 februarie și 28 februarie 2017. Originile carnavalului se găsesc în două tradiții antice – festivalul roman ”Saturnalia” și Cultul lui Dionisos, două festivaluri religoase majore care includeau folosirea măștilor și a reprezentărilor simbolice.

În Saturnalia Romei antice  – ordinea socială era răsturnată iar sclavi și cetățeni liberi împânzeau orașul și sărbătoreau cu muzică și dans sălbatic; în Grecia lui Dionisos erau procesiuni și piese de teatru menite să unească ființa umană cu natura într-o armonie superioară, fără convențiile sociale stabilite de către om.

Venețienii au reinterpretat vechile festivaluri grecești și romane pentru a satisface nevoile din propria regiune, si au promovat carnavalul pentru a da poporului, în special claselor de jos, un timp pentru distracție și petreceri. Măștile de carnaval garantau anonimatul total, ajutau la”nivelarea” claselor sociale și uneori chiar au permis cetățenilor să-și bată joc de autoritățile publice și de aristocrație.

Acestă ”licență” a reprezentat o modalitate de descătușare a tensiunilor și a resentimentelor create în societate, cauzate de limitele stricte impuse de moralitatea și ordinea publică din Veneția, scrie theartoflinving.info.

sursa foto: panorama.it

Distribuie acest articol Oficial Media
Share