Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Calea Luminii la Târgoviște – Spectacol unic în țară

Calea Luminii la Târgoviște, o manifestare unică, inițiată acum 24 de ani de pictorul Mihai Șerbănescu, vă așteaptă și anul acesta, în Joia Mare, 13 aprilie, de la ora 18.00, în Piața Mihai Viteazul. Mii de oameni se vor aduna pe traseul, Piața Mihai Viteazul – zona Mitropoliei – Bulevardul Carol până la Gară, pentru a fi împreună și a celebra viața, cea de aici, dar și a celor care au trecut în lumină.

Calea Luminii”, spectacolul acesta unic, a debutat ca o călăuza, mai ales că el are loc în săptămâna patimilor, în Joia Mare și luminează omul de la naștere și pâna la moarte” a spus Mihai Șerbanescu, inițiatorul proiectului.

Alături de artistul plastic sunt parteneri în organizarea evenimentului – Arhiepiscopia Târgoviștei, Primăria Municipiului Târgoviște și Teatrul Tony Bulandra.

”Sărbătorile pascale au o semnificație deosebită pentru toată lumea. Este un moment de reunire a familiei, de liniște și cred că e foarte important să fim cu toții sănătoși și înconjurați de cei dragi. Avem un eveniment unic în Târgoviște. Calea Luminii atrage de la un an la altul mai mulți oameni și este o sărbătoare a orașului și județului, participă mii de oameni. Este o atmosferă extraordinară cum rar o poți găsi la un alt eveniment, indiferent de natura acestuia. Maestrul Mihai Șerbănescu este inițiatorul acestui eveniment și noi îl sprijinim în fiecare an. Contribuția noastră este una modestă raportat la idee și la impactul pe care îl are acest eveniment, dar mă bucur că suntem și noi parte la o sărbătoare a comunității”, a precizat Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște, în cadrul unui interviu la un post tv local.

Acest eveniment unic se desfășoara pe muzica regretatului interpret Lorin Stănescu, iar piesa “Nu-I lumina nicairi”, în Joia Mare, se aude continuu, de la debutul procesiunii pâna la miezul nopții.

Calea Luminii la Târgoviște 2018, imagini din Arhiva Oficial Media:

 

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share