Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Campania ATINGERI NEDORITE

Poliția Română şi Asociația Telefonul Copilului au lansat campania națională de prevenire a agresiunii sexuale asupra minorilor ”Atingeri Nedorite”, desfășurată cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România.

”Obiectivul principal al proiectului îl constituie creșterea nivelului de informare a copiilor, părinților şi publicului larg asupra necesității implicării în prevenirea și combaterea acestui tip de abuz, respectiv creșterea gradului de conștientizare a efectelor negative ale acestuia” informează un comunicat al IGPR.

Programul reprezintă o consecință a creșterii numărului de cazuri de abuz sexual înregistrate la nivel național în acest an, aspect relevat de o analiză realizată de Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității din cadrul Poliției Române, precum şi a consecințelor grave asupra victimelor, așa cum au fost constatate de Asociația Telefonul Copilului în cadrul sesiunilor de consiliere oferite. Inițiativa este finanțată de Ambasada Statelor Unite ale Americii în România și se va desfășura până la data de 31 mai 2022.

În cadrul campaniei, copiii vor învăța despre resursele pe care le au la dispoziție atât pentru a se informa, cât și pentru a primi consiliere specializată. Copiii vor afla că pot suna gratuit la 116 111, linia europeană de asistență pentru copii, gestionată în România de Asociația Telefonul Copilului, vor putea scrie la vorbestecunoi@telefonulcopilului.ro şi pe platforma online a organizației https://www.116111.ro/.

 

”între Ambasada Statelor Unite ale Americii la București și Inspectoratul General al Poliției Române există un parteneriat de peste două decenii prin care am dezvoltat programe de asistență și am consolidat resursele instituționale necesare pentru a crea mecanismele de răspuns la riscul ridicat de violență împotriva celor mai vulnerabili membri ai comunităților noastre Ambasada SUA a sprijinit agențiile de aplicare a legii din România să ofere o protecție mai bună tinerilor vulnerabili, să găsească copiii dispăruți, să prevină exploatarea sexuală a copiilor și să elimine pornografia infantilă de pe internet. […] Astăzi facem încă un pas împreună împotriva victimizării copiilor și ne adresăm publicului larg pentru a crește nivelul de informare în legătură cu posibilele semne ale agresiunilor sexuale și cu ce putem face pentru a raporta astfel de cazuri.”, a precizat domnul Shane Dixon, Adjunct interimar al Șefului Misiunii Diplomatice din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România.

Cazurile de agresiune sexuală, în care copiii au primit sprijinul psihologilor Asociației Telefonul Copilului, ne dezvăluie o realitate de neacceptat, față de care trebuie să luăm atitudine. Conform datelor,  principalele victime ale agresiunilor sexuale au fost înregistrate din rândul adolescenților (50%) și preadolescenților (31%), însă cifre alarmante s-au înregistrat și la categoriile mici de vârstă: fete cu vârsta cuprinsă între 4 și 7 ani (10%) și băieți cu vârsta cuprinsă între 4 și 7 ani (19%).

În 56% dintre situațiile consiliate, copiii au suferit depresii, tulburări de comportament, gânduri și gesturi extreme. În acest context, în cadrul campaniei „Atingeri Nedorite”, vorbim pe înțelesul copiilor despre prevenirea agresiunii sexuale, le transmitem că nu sunt singuri, încurajăm raportarea și alături de Poliția Română venim în sprijinul copiilor, pentru a-i proteja. Mulțumim Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România pentru susținerea acestei inițiative,” a declarat Cătălina Surcel, Director Executiv al Asociației Telefonul Copilului.

 

 

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin