Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Canalizarea în Tărtășești – gata cu inundațiile pe DN 7, proiectul trece la faza de execuție

După 20 de ani ca într-un roman de Jules Verne, sau mai puțin, 17-18 ani, dar e bine când se termină cu bine. Așa după cum declară domnul Săvoiu, problemele cu inindarea carosabilului din Tărtășești au fost semnalate încă din 2005. Secretarul de stat a mai menționat că în cel mai scurt timp proiectul de pe DN 7 va trece direct în faza de execuție.

Canalizarea în Tărtășești - gata cu inundațiile pe DN 7

Ionuț Săvoiu – secretar de stat în Ministerul Transporturilor

”În sfârșit o investiție mai veche a Direcției Regionale de Drumuri și Poduri București din cadrul CNAIR va trece direct la faza de execuție la noi în județ, pe DN7, în Tărtășești.
Proiectul este matur și are deja toate avizele deorece a parcurs o întreagă epopee tehnică, juridică, administrativă și economică care a culminat cu o reziliere de CONTRACT. Revizuirea proiectului, avizelor și caietului de sarcini, reluarea procedurii de achiziție care și ea a fost contestata de câteva ori, arată încă o data cât de complicate pot deveni uneori lucrurile chiar și atunci când acestea par simple și vizează rezolvarea unei probleme serioase semnalate de conducerea județului nostru din anii 2005/2006.

Canalizarea în Tărtășești – gata cu inundațiile pe DN 7

Vor fi executate 203 guri de scurgere și cămine de vizitare, lucrări de terasamente, doua separatoare de hidrocarburi, o subtraversare, o deviere a conductei gaze, lucrări aferente instalării conductei de canalizare, refacerii trotuarelor, carosabilului, semnalizării rutiere și înierbări în zona aferenta proiectului. După cca 400 de zile de realizare a lucrărilor contractate, locuitorii din Tărtășești afectați de inundarea carosabilului în lipsa unei rețele de colectare și evacuare a apelor pluviale vor scăpa de acest neplăcut fenomen. Traficul rutier se va desfășura normal chiar și în cazul unor ploi abundente.
Mulțumesc tuturor colegilor din CNAIR și din direcția regionala a CNAIR implicați în reluarea rapidă a acestei investiții și le urez succes în implementare executanților.”
Distribuie acest articol Oficial Media
Share