Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Cărămida aparentă – durabilitate și versatilitate în același material

Când dorești o alternativă deosebită pentru decorarea căminului tău, caramida aparenta poate fi cu siguranță o alegere specială și de efect. Ai posibilitatea să înfrumusețezi cu ajutorul ei orice colț al locuinței tale atât la exterior cât și la interior.

Cărămida aparentă

Ce este cărămida artificială și ce rol are în construcția unei clădiri?

Primele modele apărute în anii ’30 o încadrau pe un suport oțelit, însă în ultimii ani au apărut în magazinele de profil o multitudine de tipuri și stiluri de cărămidă falsă făcându-le din ce în ce mai căutate. De obicei conțin straturi subțiri de argilă sau sunt confecționate din poliuretan cu o densitate crescută pentru o duritate mai mare. Deși accesibile, prețurile acestora pot fluctua destul de mult în funcție de modalitatea de fabricație și particularitățile lor. Principalul rol rămâne însă unul decorativ deoarece nu se utilizează ca suport structural din cauza greutății reduse și nu prezintă aceleași calități de susținere precum una obișnuită. Este recomandat să o alegi în special datorită accesibilității sale din punct de vedere financiar, dar și a procedurii facile de montaj în orice loc al casei.

Care sunt proprietățile sale și cât de rezistentă este la intemperii?

Fiind mult mai ușoară ea se transportă ieftin și fără probleme în orice locație. În procesul de instalare nu sunt necesare echipamente suplimentare de fixare pe peret, ceea ce diminuează substanțial costurile de montare și de achiziționare. Panourile realizate sub formă de straturi multiple de material plastic sunt cele mai folosite și le poți instala chiar tu cu ajutorul unui adeziv și un burghiu electric. În cazul în care sunt prevăzute cu orificii pentru drenaj vor permite umezelii să circule ajutând concomitent la păstrarea suprafețelor uscate în mod constant. Varietatea de culori și texturi disponibile pe piață o fac versatilă și potrivită oricărui tip de design indiferent că vorbim de o estetică contemporană sau de una în linii clasice. Oricând ai posibilitatea să le combini cu alte tipuri de materiale de constructii ca lemnul, sticla sau metale interesante pentru a amenaja un cadru rafinat și aparte. Când sunt tratate în prealabil cu anumite substanțe chimice devin ignifuge, iar durabilitatea lor depinde de mărimea și configurația zonei în care le amplasezi. Zidurile de suport nu trebuie să fie denivelate, fisurate sau acoperite cu componente pe bază de ulei deoarece îi vor afecta calitatea, iar lucrarea finală nu va fi atât de trainică și rezistentă pe cât îți dorești. Nu necesită o întreținere complexă și nu se decolorează spre deosebire de cărămizile autentice care de multe ori sunt predispuse la ciobiri sau fisuri. Un produs mai apropiat ca textură față de cărămida reală este cel sub formă de panouri cu grosimea plăcilor de gresie format din multistraturi subțiri de lut.

Cum poate fi integrată în exteriorul și interiorul unei construcții?

Atunci când o utilizăm în afara casei este nevoie să adăugăm în prealabil anumite substraturi confecționate din materiale speciale în scopul susținerii și menținerii durabilității execuției pe o perioadă îndelungată. Ne asigurăm totodată că pereții sunt ventilați corespunzător, iar clădirea are o izolare eficientă din punct de vedere termic și fonic. Pe lângă fațade, aceste elemente de design pot fi montate pe garduri, în grădină sau pe terasă. La interior ai o mulțime de variante ce se încadrează perfect în amenajarea diferitelor încăperi. Ele se aplică direct pe obiecte de mobilier, pe un singur perete, la șeminee, când construiești un punct atracție deosebit, în zonele de delimitare sau în baie și bucătărie.

Cu toate aceste avantaje, cărămida artificială se dovedește un produs excelent, accesibil și versatil care poate fi amplasat oriunde în casa ta ca să obții un decor fantastic!

Sursa foto: https://burst.shopify.com/photos/living-room-brick-wall?q=faux+brick+living

Distribuie acest articol Oficial Media
Share