Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Care este secretul unei casnicii reusite?

cuplu-casnicie-rutina
O cercetatoare din Texas a avut curiozitatea sa vada ce-i face pe barbati sa aiba un grad de satisfactie maritala mai mare, scrie dailymail.com. Si a descoperit ca nu banii, nici compatibilatea personalitatilor si nici interesele si pasiunile comune conteaza. Ci frumusetea sotiei.
Andrea Meltzer, profesor de psihologie la Southern Methodist Universitz Dedman Collee of Humanities and Science a inclus in studiu 450 de tineri casatoriti. Studiul a durat patru ani si a inclus patru analize separate, realizate pe patru grupuri de tineri casatoriti. Fiecare dintre acestia a fost invitat de cel putin opt ori pentru a spune care este satisfactia lor fata de casnicie.
Pentru ca studiul sa dispuna de un grad inalt de obiectivitate, fiecare participant a primit, din partea unui comitet independent de cercetatori, un scor de atractivitate.
Barbatii ale caror sotii au fost notate cu un scor mai mare la capitolul atractivitate si-au mentinut satisfactia maritala la un nivel mai mare decat cel declarat de sotiile lor.
Si femeile frumoase au spus, in mare, ca sunt mai satisfacute, cercetatorii tragand concluzia ca un sot fericit inseamna un mariaj mai reusit.
In 2008, a fost efectuat un studiu similar. Coordonatorul studiului, Benjamin Karnez a conchis ca barbatii cu neveste aratoase se simt mandri si norocosi de afacerea incheiata. Se straduiesc mai mult si de aici si fericirea sotiilor, conform suntfericita.manager.ro

Distribuie acest articol Oficial Media
Share