Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Carmen Holban alături de Excelența Sa, María-Pía Busta-Díaz, Ambasadoarea Republicii Chile în România

Carmen Holban, deputat PSD Dâmbovița, a participat la inaugurarea Săptămânii Culturii Chiliene, la invitația Excelenței Sale, Doamna María-Pía Busta-Díaz, Ambasadoarea Republicii Chile în România.
”Răspund de fiecare dată cu plăcere invitațiilor făcute de Excelența Sa, Doamna María-Pía Busta-Díaz, Ambasadoarea Republicii Chile în România. Cultura leagă țările noastre, iar astfel de evenimente strâng cel mai bine relațiile dintre cele două țări”, a precizat Carmen Holban.
În prima zi, Institutul Cervantes din București a fost gazda unei expoziții de pictură și sculptură, precum și momente de performance muzical cu lectură de poeme a unor renumiți poeți chilieni. Pe parcursul săptămânii, vor mai rula filme reprezentative pentru cinematografia chiliană și vor avea loc degustări ale unor produse tradiționale, a mai transmis doamna deputat Carmen Holban.
Programul evenimentelor:
LUNI, 17 iulie
⏰ ora 19.00 – Inaugurarea Săptămânii Cultura chiliană în mișcare de către E.S. Pia Busta, Ambasadoarea Republicii Chile în România, în prezenta artiștilor Pierina Montiglio (artist vizual) și Luis Campos (fotograf).
⏰ ora 19.30 – Vernisajul expoziției „Cultura chiliană în miscare”. Expoziția prezintă 40 de lucrări în diverse formate (sculptură, artizanat, tapiserie, pictură) realízate de artiștii Gianina Grunert, Pierina Montiglio și Luis Campos.
⏰ ora 20.30 – Performance muzical cu lectură de poeme de Gabriela Mistral, Vicente Huidobro si Pablo Neruda, în interpretarea trio-ului format din Ati de Chile (percuție), Alejandro Vidal (lectură poeme) și Luis Ángel Palomino (saxofon și flaut).
⏰ ora 20.50 – Tombola (cărți de Gabriela Mistral și Isabel Allende) și vinuri
MARȚI, 18 iulie
⏰ Ora 19:00 – Atelier de pisco sour
⏰ Ora 20.00 – Proiecție de film: Se Arrienda, de Alberto Fuguet, Chile, 2008, dramă, v.o. spaniolă, subtitrare în engleză
MIERCURI, 19 iulie
⏰ Ora 19.00 – Degustare de vinuri și brânzeturi
⏰ Ora 20.00 – Proiecție de film: El regalo, de Cristián Galáz, Chile, 108 minute, comedie romantică, v.o. spaniolă, subtitrare în engleză
JOI, 20 iulie
⏰ Ora 19.00 – Degustare de sangría si dulciuri chiliene
⏰ Ora 20.00 – proiecție de film: „Calzones Rotos”, de Arnaldo Valsecchi, v.o. spaniolă, subtitrare în engleză.
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Rezervări: cultbuc@cervantes.es.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share