Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Carmen Holban: Curtea Constituţională a respins sesizarea depusă de USR împotriva Legii bugetului de stat

Curtea Constituţională a respins, marţi, sesizarea depusă de USR împotriva proiectului bugetului de stat, ceea ce înseamnă că legea va merge pentru a fi promulgată de Klaus Iohannis. Sesizarea trebuia judecată pe 29 decembrie, dar magistraţii CCR au decis să se pronunţe cu o zi mai devreme.
Carmen Holban, deputat PSD Dâmbovița, a transmis un mesaj, pe pagina de social media, referitor la încercarea celor din USR de a bloca ”una dintre cele mai importante legi ale statului: Legea Bugetului pe 2022”.
”𝐂𝐮𝐫𝐭𝐞𝐚 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐢𝐭𝐮𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐚̆ 𝐚 𝐫𝐞𝐬𝐩𝐢𝐧𝐬 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐞𝐬𝐭𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐮𝐫𝐦𝐚̆𝐫𝐞𝐚 𝐛𝐥𝐨𝐜𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐋𝐞𝐠𝐢𝐢 𝐁𝐮𝐠𝐞𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐬𝐭𝐚𝐭 𝐩𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟐!
Mânați de intenții mai puțin constructive, parlamentari ai opoziției au încercat să blocheze una dintre cele mai importante legi ale statului: Legea Bugetului pe 2022. Doar că sesizarea depusă în acest sens a fost respinsă, cu unanimitate de voturi, de către Curtea Constituțională:
  • A respins, ca inadmisibilă, obiecția de neconstituționalitate a dispozițiilor art.6 alin.(2) din Legea bugetului de stat pe anul 2022.
  • A respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile art.54 din Legea bugetului de stat pe anul 2022 sunt constituționale în raport cu critica de neconstituționalitate extrinsecă formulată numai în măsura în care aplicarea lor se realizează după o eventuală modificare sau completare a Legii nr.334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale.
  • A respins, ca neîntemeiată, obiecția de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile art.56 din Legea bugetului de stat pe anul 2022 sunt constituționale în raport cu criticile formulate.
Ce au încercat parlamentarii opoziției să realizeze prin depunerea acestei contestații?
Demersul în sine, unul profund democratic și de necontestat, nu anulează însă adevăratul motiv al acestora: întârzierea aprobării unei legi de care depinde „funcționarea” la capacitate optimă a întregii țări.
Decizia este definitivă și general obligatorie!” a precizat Carmen Holban.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin