Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Carmen Holban: Femeile trebuie să conștientizeze că sănătatea lor este o prioritate

Carmen Holban, deputat PSD Dâmbovița și președinte OFSD Dâmbovița, a participat, alături de vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Luciana Cristea, la dezbaterea regională ”Inițiativa pentru Sănătatea Femeii”, care a avut loc la Ateneul „Nicolae Bălănescu”  din Giurgiu sub găzduirea deputatului PSD, Cristina-Elena Dinu.
Evenimentul a reunit peste 350 de doamne şi domnişoare din municipiul şi din judeţul Giurgiu, dar şi din Bucureşti şi din judeţele Dâmboviţa, Călăraşi şi Ialomiţa.
Proiectul se concentrează pe starea de sănătate a femeilor și își propune să adune idei care să aducă un plus în viața doamnelor și domnișoarelor din România. În discursul meu, am subliniat un aspect crucial: femeile trebuie să conștientizeze că, în ciuda tuturor provocărilor vieții de zi cu zi, sănătatea lor trebuie să fie întotdeauna o prioritate. Femeile gestionează o mulțime de responsabilități, de la cariere la menținerea unității familiei. Însă, cu un program atât de încărcat, ele sunt adesea prea ocupate pentru a se opri și pentru a acorda atenție semnalelor pe care corpul le transmite”, a precizat Carmen Holban, deputat PSD Dâmbovița.
 Alături de colegele din organizația de femei, Carmen Holban, prin întâlnirile pe care le are în județul Dâmbovița,
a discutat în ultima perioadă cu sute de dâmbovițence pentru a le reaminti cât de importante sunt vizitele la medic.
”Există afecțiuni care, depistate la timp, pot fi tratate, iar viața să-și urmeze cursul normal, atât acasă, cât și în societate și la locul de muncă. Sunt convinsă că, prin conștientizare și încurajare, femeile pot gestiona echilibrul delicat dintre toate responsabilitățile lor, incluzând în mod esențial grija pentru propria sănătate.
Felicitări pentru organizarea acestei dezbateri! Cu siguranță își va atinge scopul!”, a mai adăugat Carmen Holban.
La întrunire au mai fost prezente Maria Lazăr, secretar general al OFSD, deputat Oana Floarea, Nicoleta Goleac, Florentinei Stănculescu – prefectul judeţului Giurgiu, Mirela Tache – director la ADR Sud-Muntenia, dar şi medici care au împărtăşit din experienţa lor.
Prin intermediul acestui proiect, se urmărește dezbaterea și realizarea de politici publice care să îmbunătățească sănătatea femeilor, din perspectiva impactului economic în piaţa muncii, dar şi cel social (familie, comunitate, aparţinători minori) şi sănătate (cu accent pe patologia cancerelor la femei).
Distribuie acest articol Oficial Media
Share