Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Carmen Holban, întâlnire cu Excelența Sa Maria Pía Busta Díaz, Ambasadorul Republicii Chile în România,

Carmen Holban, deputat PSD Dâmbovița, vicepreședinte al Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi, a avut o întâlnire pe tema drepturilor persoanelor cu dizabilități cu Excelența Sale Maria Pía Busta Díaz, Ambasadorul Republicii Chile în România, alături de alături Rodica Paraschiv, membră a comisiei, Luminița Gheorghiu, expert în Dreptul persoanelor cu handicap, și alți reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniu.

Carmen Holban: Singurele bariere care ne despart sunt cele pe care noi înșine le creăm

 ”Înainte de toate, este important să conștientizăm că încă mai există prejudecăți și stereotipuri, iar solidaritatea și empatia sunt cheia transformării luptei pentru drepturile și incluziunea persoanelor cu dizabilități într-un succes.
Am aflat de la doamna María Soledad Cisternas Reyes, fostul Președinte al Comitetului Națiunilor Unite pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, dar și de la Excelența Sa ambasadorul Republicii Uruguay în România, Alberto Antonio Rodriguez Goni, modul în care guvernele celor două țări promovează drepturile persoanelor cu dizabilități, dar și aspecte ce pot fi îmbunătățite, nu doar în Republica Chile și Uruguay, dar și în România.
 Din punctul vedere al legislației naționale, țara noastră a făcut pași înainte pentru protejarea drepturilor persoanelor cu dizabilități, unul dintre aceștia fiind ordonanţa de urgenţă care a modificat și completat legea privind protecţia şi promovarea drepturilor acestor persoane.
 Mai sunt aspecte care pot fi și, cu siguranță, vor fi îmbunătățite. Trebuie doar să realizăm că schimbarea pornește de la noi și fiecare dintre noi poate face o diferență”, a precizat Carmen Holban, deputat PSD Dâmbovița.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin