Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Carmen Holban: Învățarea continuă, o modalitate excelentă de a vă menține mintea și spiritul tinere

Carmen Holban, deputat PSD Dâmbovița, a participat la dezbaterea „Educația formală și non-formală în perspectiva Anului European al Competențelor”, la invitația președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Stefan. Evenimentul a avut loc la Centrul Internațional de Conferințe al Universității Valahia (Corpul K) din Târgoviște unde au fost prezenți peste 130 de liceeni și studenți din județ.

Pentru a încuraja învățarea pe tot parcursul vieții, statele membre ale UE au aprobat obiectivele sociale ale Strategiei Europa 2030 conform cărora:

  • cel puțin 60 % dintre adulți ar trebui să participe la formare în fiecare an,
  • rata de ocupare a forței de muncă să fie de cel puțin 78 % până în 2030,
  • cel puțin 80 % dintre adulți să aibă cel puțin competențe digitale de bază
  • să existe 20 de milioane de specialiști TIC angajați în UE, în timp ce mai multe femei ar trebui încurajate să ocupe astfel de locuri de muncă.

Cele mai recente cifre furnizate de Eurostat sugerează că doar 37 % dintre adulți urmează cursuri de formare în mod regulat.

***Album foto integral pe pagina de facebook Oficial Media

Carmen Holban: Învățarea continuă, o modalitate excelentă de a vă menține mintea și spiritul tinere

”Învățarea continuă poate fi un proces provocator și solicitant, dar poate fi, de asemenea, o experiență personală satisfăcătoare și motivantă. În final, acest proces este unul esențial pentru succesul și dezvoltarea voastră personală și profesională pe termen lung.
Vorbim de un proces de dobândire și dezvoltare constantă a cunoștințelor, abilităților și competențelor pe tot parcursul vieții. Discutăm astăzi despre importanța continuării educației și a dezvoltării profesionale, în ciuda vârstei, experienței sau stadiului carierei. Cam atât cu pragmatismul vis-a-vis de acest subiect!
Hai să vorbim altfel despre învățarea continuă. Ei bine, acest lucru înseamnă să te străduiești să fii mai deștept în fiecare zi. În esență, învățarea continuă te face să fii mai cool și mai competitiv, deci, din când în când, puteți opri consola de jocuri pentru a învăța ceva nou.
Evident, asta nu înseamnă că trebuie să vă înscrieți la facultate pentru a petrece următorii ani studiind doar despre teoria cuantică sau despre istoria literaturii.
Învățarea continuă poate fi orice activitate care vă ajută să vă dezvoltați abilitățile și competențele – de la cititul unui articol interesant la participarea la un workshop. Desigur, este o adevărată provocare care necesită mult efort, dar este important să nu vă descurajați. Când înveți ceva nou, te poți aștepta la greșeli și eșecuri, dar acestea fac parte din procesul de învățare și te ajută să te îmbunătățești. În final, trebuie să știți că este o modalitate excelentă de a vă menține mintea și spiritul tinere.
Netflixul și jocurile nu vor dispărea! În schimb perioada pe care o parcurgeți nu se mai întoarce, iar de recuperat se va recupera foarte greu! La final, vă urez succes în tot ceea ce v-ati propus!”, le-a transmis Carmen Holban, tinerilor prezenți la conferință.

Forța Europei constă în talentele sale, în rândul cărora se numără ingineri, cercetători și antreprenori. Pentru a realiza obiectivele deceniului digital și ale Pactului verde, dorim să sprijinim întreprinderile noastre, în special IMM-urile, pentru angajarea, formarea și păstrarea talentelor. Creăm parteneriate pentru competențe în ecosistemele industriale, de la industria autovehiculelor, industria aerospațială și de apărare la turism. Anul european al competențelor va face ca ofensiva competențelor europene să fie și mai puternică”, declara comisarul pentru piața internă, Thierry Breton, în cadrul lansării proiectului Anul european al competențelor.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share