Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Carmen Holban: Medicii de familie primesc fonduri prin PNRR pentru renovarea și dotarea cabinetelor medicale

Peste 180 milioane de euro din Planul Național de Redresare și Reziliență sunt puse la dispoziția medicilor de familie pentru investiții în cabinetele medicale. 3000 de medici de familie sau asocieri de cabinete medicale de medicină primară vor avea posibilitatea de a realiza investiții în renovarea și dotarea cu echipamente medicale și mobilier.
Carmen Holban, deputat PSD Dâmbovița și membru în Comisia pentru Sănătate și Familie, a făcut un anunț pe pagina de social media referitor la noile măsuri care vizează modernizarea cabinetelor medicale.
Un medic de familie, pentru a putea acorda consultații în cele mai bune condiții, are nevoie de echipamente performante, dar și de mobilierul necesar fiecărui cabinet medical.
 Pentru a veni în sprijinul acestora, dar și al cetățenilor de sănătatea cărora se îngrijesc, medicii de familie dâmbovițeni, precum și colegii lor din țară, au la dispoziție acum prin PNRR, 180.000.000 de euro, bani de care se pot folosi pentru a investi în renovarea și dotarea cabinetelor medicale.
Oficial Media - Carmen Holban: Medicii de familie primesc fonduri prin PNRR pentru renovarea și dotarea cabinetelor medicale
Oficial Media – Carmen Holban: Medicii de familie primesc fonduri prin PNRR pentru renovarea și dotarea cabinetelor medicale
Așadar, cabinetele medicale sau asocierile dintre acestea pot accesa fonduri în valoare de 45.000 euro pentru dotarea cu echipamente și mobilier. La capitolul echipamente, medicii de familie vor putea achiziționa:
📍 electrocardiograf digital;
📍 ecograf portabil;
📍 echipamente IT;
📍 monitor funcții vitale pentru frecvență cardiacă, tensiune arterială non-invazivă, pulsoximetrie, temperatură, spirometru digital.
 Totodată, pentru renovare pot fi solicitate fonduri de până la 15.000 euro.
Datorită ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, facem pași mari pentru atingerea încă unui obiectiv esențial asumat la momentul intrării la guvernare a PSD – ”Niciun român fără acces la sănătate!”, a scris Carmen Holban, deputat PSD Dâmbovița.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share