Carmen Holban, mesaj de Ziua Internațională a Medicului

Începând cu anul 1984, pe 1 octombrie, se sărbătorește Ziua Internațională a Medicului.

Această sărbătoare a fost inițiată de Organizația Mondială a Sănătății și de organizația umanitară internațională – Medici Fără Frontiere. Această organizație oferă asistență medicală victimelor catastrofelor naturale, conflictelor armate, epidemiilor din mai mult de 80 de țări din întreaga lume.

Medicul este acel om care își dedică trei sferturi din viata sau chiar mai bine invatarii, iar cei mai multi nu se opresc niciodata din a sti mai mult. Sociologia profesională indică faptul că profesia de medic trebuie să corespundă unui nivel înalt de etică morală, forma cea mai cunoscută fiind „jurământul lui Hippocrate”, uneori fiind necesară metoda trierii cazurilor, când numărul răniților sau bolnavilor este foarte mare, medicul fiind suprasolicitat, în cazul unui război, sau când își periclitează propria viață în cazul unei epidemii periculoase.

Astăzi, de Ziua Internațională a Medicului, urez tuturor celor de care viața noastră depinde un parcurs plin de realizări profesionale și personale. Vă mulțumim că, de fiecare dată, faceți tot ceea ce ține de dumneavoastră pentru ca noi să avem o viață sănătoasă. Sunteți cei care fac diferența! La Mulți Ani!”, a precizat Carmen Holban.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share