26/10/2020

Cartierul Matei Basarab din Târgoviște a intrat în program de reabilitare

Au început lucrările de reabilitare a infrastructurii în Microraionul II, cartierul Matei Basarab. Potrivit declarațiilor primarului municipului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, cartierul este printre puținele care nu au cunoscut lucrări substanțiale de reabilitare. Intervențiile se fac la străzi, parcări, spațiul verde, rețeaua de gaze și iluminat. Mai multe detalii au fost oferite astăzi în cadrul unei conferințe de presă de către edilul Daniel Cristian Stan, alături de viceprimar Cătălin Rădulescu și Gabriel Boriga, city manager.

Proiectul este unul complex, fiind „derulat pe fonduri de la bugetul local și care va viza străzile, parcările, iluminatul public, instalația de preluare a apelor fluviale și spațiile verzi, toate în acest cartier”, explică Daniel Cristian Stan.

De asemenea, lucrările în cartierul Mihai Viteazul, Microraionul IX, vor continua, privind atât parcările, cât și investițiile noi pe străzi. Astfel, întreaga tramă stradală și cele două locuri de joacă vor fi reabilitate, iar centrala termică aferentă străzii Virgil Drăghiceanu va fi demolată, urmând ca în locul ei să fie realizată o nouă parcare.

„Alte proiecte majore de reabilitare a infrastructurii au în vedere modernizarea Bulevardului Independenței, a Bulevardului Libertății, a străzii Calea Domnească. Mai mult, suntem în etapa de finalizare a licitației pentru străzile din cartierul Romlux și probabil vor începe foarte curând și acolo lucrările de reabilitare”, a declarat primarul.

Proiectul de modernizare a transportului public în comun din municipiul Târgoviște deține o zonă importantă care vizează infrastructura stradală. În acest sens, Bulevardul Mircea cel Bătrân, Bulevardul Regele Carol, strada Gării și pasajul rutier de lângă Pavcom, vor face obiectul unui program de reabilitare cu o valoare de peste 120 de milioane de lei.

În următoarele trei luni se preconizează finalizarea câtorva dintre proiectele de reabilitare și modernizare. Printre acestea se numără: Piața Tricolorului, Creșa nr.13, Creșa nr.14 și Grădinița din cartierul Sagricom.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share