26/10/2020

PSD și Pro România, a fi sau a nu fi alianță?!

Cele două partide de stânga, PSD și Pro România, nu au ajuns încă la o decizie cu privire la realizarea unei alianțe pentru alegerile locale din luna iunie. La Dâmbovița situația este și mai delicată, mai ales pentru o candidatură la șefia Consiliului Județean. În cadrul PSD Dâmbovița, există deja o ”competiție”, declarată oficial de către președintele Corneliu Ștefan, mai multe detalii AICI. 

În acest sens, cei doi candidați PSD intrați în cursa pentru Consiliul Județean, sunt Corneliu Ștefan și Alexandru Oprea, actualul președinte, competiție pentru care se face în prezent un sondaj întern în cadrul partidului, pentru a vedea cine are o susținere mai mare. În același timp și Adrian Țuțuianu, președinte Pro România, a spus că va candida la șefia județului. Deocamdată se vorbește despre alianțe, din ambele tabere, însă fiecare așteaptă mutarea partenerului.

În cel mai recent sondaj, realizat de Pro România și adus în atenție de Adrian Țuțuianu, se arată că 53% dintre cetățeni, consideră că o alianță Pro România – PSD este benefică pentru dezvoltarea județului, 26% au răspuns că NU, iar restul sunt oameni care nu se pronunță. Citește mai multe AICI.

Radu Popa, vicepreședinte PSD Dâmbovița, a declarat ieri, în conferința de presă, faptul că nu exclude o alianță între PSD Dâmbovița și PRO România. Astfel, în prezent se desfășoară consultarea opinei publice, printr-un sondaj de opinie, care, spune liderul PSD, va oferi și o decizie finală cu privire la o posibilă alianță între PSD și PRO România.

„Sondajul este important, pentru că ne arată voința oamenilor. Criteriile pe baza cărora se va face această alianță nu trebuie să fie emoționale, ci politice, iar partenerii trebuie să se respecte între ei. Ce înțeleg prin respect? Conduita politică corespondentă cu aderența liderilor politici respectivi la spațiul public, și nu cu așteptările personale. Alianțele se poartă între partide, nu între lideri. PSD are forța și determinarea necesare să abordeze alegerile cu încredere și cu gândul la victorie”, spune Radu Popa.

Vicepreședintele PSD, a mai spus că se bazează pe maturitatea politică a lui Adrian Țuțuianu și speră ca acesta să respecte opiniile dâmbovițenilor, în urma sondajului care se realizează în prezent.

Citește și:

Adrian Țuțuianu: Cred că este în interesul stângii românești să existe o alianță PRO România – PSD

Schimbări și competiție în PSD Dâmbovița. Cine va candida pentru Consiliul Județean

”Nu  o să avem niciun aliat la alegerile locale în județul Hunedoara”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share