Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Câștigătorul Premiului Green Capital va primi 600 000 EUR și până la două orașe vor primi fiecare 200 000 EUR ca și câștigători Green Leaf

Comisia Europeană face apel la orașele europene care se lansează pe calea către sustenabilitate să aplice pentru Capitala Verde Europeană 2024 și Premiile Frunzei Verzi Europene 2024. Premiile promovează și răsplătesc eforturile orașelor și orașelor europene care se străduiesc să îmbunătățească calitatea vieții locuitorilor lor și să reducă impactul acestora asupra mediului local și global.
A fost deschis procesul de aplicare pentru EU Green Capital 2024 și pentru EU Green Leaf Awards 2024.
Aplicațiile sunt deschise până în data de 25 martie 2022, ora 23:59 CET (GMT+1).
Apelul este dedicat municipiilor și orașelor:
– Titlul European Green Capital 2024 este deschis orașelor cu peste 100.000 de locuitori.
 Premiul European Green Leaf Award este deschis tuturor municipiilor și orașelor cu peste 20.000 de locuitori și până la 99.999 de locuitori.
Conceput pentru a promova și pentru a recompensa angajamentul orașelor Uniunii Europene față de sustenabilitate, această competiție își propune să recunoască inițiativele și ambiția orașelor de a face schimbări semnificative.

Orașele câștigătoare vor primi un premiu financiar și se vor alătura rețelei în continuă creștere de orașe europene de top, împărtășind cunoștințe și expertiză și inspirând pe alții să le calce pe urme.

Comisarul pentru mediu, oceane și pescuit, Virginijus Sinkevičius, a declarat: Pentru a face față provocărilor globale ale schimbărilor climatice, pierderii biodiversității și poluării, trebuie să acționăm rapid nu numai la nivel global, ci și la nivel local.

 

Fiecare oraș are un rol cheie în tranziția verde. Câștigătorii noștri Capitală verde europeană și Premiul Green Leaf sunt o adevărată inspirație – ei arată că, schimbând modul în care trăim, lucrăm și ne mișcăm, creăm orașe mai locuibile, mai verzi și mai rezistente. Acum căutăm noi candidați. Fac un apel către orașele europene să facă față provocării și să se angajeze în călătoria verde”

Premiile sunt deschise orașelor și orașelor: Premiul European Green Capital Award este deschis orașelor cu peste 100 000 de locuitori, în timp ce European Green Leaf Award este deschis tuturor orașelor și orașelor cu 20 000 până la 99 999 de locuitori. Pentru acest ciclu, anii câștigători Capital și Leaf au fost aliniați pentru a oferi mai multă claritate, dar și mai mult timp pentru câștigătorii Leaf pentru a-și pregăti bine anii câștigători. O altă noutate este cerința ca orașele să furnizeze odată cu cererea lor o schiță de acțiuni și evenimente pentru anul lor în cazul în care vor câștiga.

Câștigătorul Premiului Green Capital va primi 600 000 EUR și până la două orașe vor primi fiecare 200 000 EUR ca câștigători Green Leaf. Premiul financiar contribuie la sprijinirea orașelor câștigătoare în implementarea inițiativelor și măsurilor de îmbunătățire a performanței lor de mediu și de a ajunge la cetățeni, în special în timpul anului câștigător. Premiul European Green Capital Award a fost lansat de Comisia Europeană pentru a încuraja orașele să devină mai verzi și mai curate și pentru a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor. Cu peste două treimi din populația Europei trăind în orașe, orașele joacă un rol principal în transformarea socială, de mediu și economică prioritizată de Pactul Verde European. În fiecare an, un grup de experți independenți în sustenabilitate urbană evaluează performanța orașelor concurente în raport cu 12 indicatori de mediu. Pe baza recomandării acestora și după verificări ale antecedentelor faptice, după cum este necesar, Comisia selectează finaliștii. Câștigătorul va fi selectat de un juriu. Paisprezece orașe au câștigat până în prezent Premiul pentru Capitala Verde Europeană: Stockholm (2010), Hamburg (2011), Vitoria-Gasteiz (2012), Nantes (2013), Copenhaga (2014), Bristol (2015), Ljubljana (2016), Essen (2017), Nijmegen (2018), Oslo (2019), Lisabona (2020), Lahti (2021), Grenoble (2022) și Tallinn (2023). Alte treisprezece orașe au câștigat Premiul European Green Leaf: Mollèt del Valles, Spania și Torres Vedras, Portugalia (2015); Galway, Irlanda (2017); Leuven, Belgia și Växjö, Suedia (2018); Cornellà de Llobregat, Spania și Horst aan de Maas, Țările de Jos (2019); Limerick, Irlanda și Mechelen, Belgia (2020); Grabovo, Bulgaria și Lappeenranta, Finlanda (2021) și Winterswijk, Țările de Jos și Valongo, Portugalia (2022).

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">
WordPress PopUp Plugin