Orașele câștigătoare vor primi un premiu financiar și se vor alătura rețelei în continuă creștere de orașe europene de top, împărtășind cunoștințe și expertiză și inspirând pe alții să le calce pe urme.
Comisarul pentru mediu, oceane și pescuit, Virginijus Sinkevičius, a declarat: Pentru a face față provocărilor globale ale schimbărilor climatice, pierderii biodiversității și poluării, trebuie să acționăm rapid nu numai la nivel global, ci și la nivel local.
Fiecare oraș are un rol cheie în tranziția verde. Câștigătorii noștri Capitală verde europeană și Premiul Green Leaf sunt o adevărată inspirație – ei arată că, schimbând modul în care trăim, lucrăm și ne mișcăm, creăm orașe mai locuibile, mai verzi și mai rezistente. Acum căutăm noi candidați. Fac un apel către orașele europene să facă față provocării și să se angajeze în călătoria verde”
Premiile sunt deschise orașelor și orașelor: Premiul European Green Capital Award este deschis orașelor cu peste 100 000 de locuitori, în timp ce European Green Leaf Award este deschis tuturor orașelor și orașelor cu 20 000 până la 99 999 de locuitori. Pentru acest ciclu, anii câștigători Capital și Leaf au fost aliniați pentru a oferi mai multă claritate, dar și mai mult timp pentru câștigătorii Leaf pentru a-și pregăti bine anii câștigători. O altă noutate este cerința ca orașele să furnizeze odată cu cererea lor o schiță de acțiuni și evenimente pentru anul lor în cazul în care vor câștiga.
Câștigătorul Premiului Green Capital va primi 600 000 EUR și până la două orașe vor primi fiecare 200 000 EUR ca câștigători Green Leaf. Premiul financiar contribuie la sprijinirea orașelor câștigătoare în implementarea inițiativelor și măsurilor de îmbunătățire a performanței lor de mediu și de a ajunge la cetățeni, în special în timpul anului câștigător. Premiul European Green Capital Award a fost lansat de Comisia Europeană pentru a încuraja orașele să devină mai verzi și mai curate și pentru a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor. Cu peste două treimi din populația Europei trăind în orașe, orașele joacă un rol principal în transformarea socială, de mediu și economică prioritizată de Pactul Verde European. În fiecare an, un grup de experți independenți în sustenabilitate urbană evaluează performanța orașelor concurente în raport cu 12 indicatori de mediu. Pe baza recomandării acestora și după verificări ale antecedentelor faptice, după cum este necesar, Comisia selectează finaliștii. Câștigătorul va fi selectat de un juriu. Paisprezece orașe au câștigat până în prezent Premiul pentru Capitala Verde Europeană: Stockholm (2010), Hamburg (2011), Vitoria-Gasteiz (2012), Nantes (2013), Copenhaga (2014), Bristol (2015), Ljubljana (2016), Essen (2017), Nijmegen (2018), Oslo (2019), Lisabona (2020), Lahti (2021), Grenoble (2022) și Tallinn (2023). Alte treisprezece orașe au câștigat Premiul European Green Leaf: Mollèt del Valles, Spania și Torres Vedras, Portugalia (2015); Galway, Irlanda (2017); Leuven, Belgia și Växjö, Suedia (2018); Cornellà de Llobregat, Spania și Horst aan de Maas, Țările de Jos (2019); Limerick, Irlanda și Mechelen, Belgia (2020); Grabovo, Bulgaria și Lappeenranta, Finlanda (2021) și Winterswijk, Țările de Jos și Valongo, Portugalia (2022).
DACA TI-A PLĂCUT URMĂREȘTE PAGINA NOASTRA!!
EXCLUSIVE BREAKING NEWS
Silvicultorii protestează la Guvern, vineri, 24 ianuarie 2025, alături de ceferiști, militari în rezervă, polițiști, mineri, siderurgiști, pensionari și alte categorii profesionale
Cel puțin 76 de oameni au murit în incendiul din Turcia la hotelul Grand Kartal din stațiunea de schi Kartalkaya din munții Bolu
Despre acuzațiile aduse lui Călin Georgescu și mama sa, Aneta Popescu, de către Florian Bichir
Miliardarii lumii și-au crescut averile în anul 2024. Cine sunt cei mai bogați oameni de pe planetă
Programul Prima Seră. Care sunt condițiile pentru a primi 200 de mii de euro de la stat și cine se poate înscrie
Un bărbat a fost găsit fără viață dar și fără mai multe organe pe malul unui lac din Cluj
LIFE STYLE
Cum să depășești obsesia pentru greutate sau presiunea de a avea un corp ”perfect”
Ce înseamnă o farfurie IDEALĂ și una de SLĂBIT – Mihaela Bilic
Lucrurile bune se întâmplă atunci când ai încetat să le aștepți
Fă dragoste doar cu cine îți mângâie sufletul
Lună plină în Rac, 13-14 ianuarie 2025: Suntem încurajați să ne concentrăm pe noi moduri de a gândi și de a fi
DESTINATII
5 avantaje surprinzătoare ale asigurării de călătorie pentru vacanțele tale
Plan de măsuri pentru a evita situațiile cu impact negativ asupra turiștilor care vor ajunge în stațiunile hunedorene
Domeniului schiabil din Pasul Vâlcan se poate finaliza cu fonduri europene
Importanta asigurarii de calatorie pentru vacantele tale in tari straine
Te ajutam sa faci bagajul!
SANATATE
Cum să tratezi natural infecțiile urinare. 6 băuturi care te vor ajuta să te vindeci
Un nou studiu arată de ce oamenii se confruntă cu Sforăitul și Apneea de somn
Tratamente naturiste pentru curățarea limfei – Valeriu Popa
Alianța va continua să pledeze pentru sănătatea femeilor în 2025
Tonic general al organismului – Apa cu miere vă ajută să vă restabiliți sănătatea
Cum să prevenim alergiile la copii – Mihaela Bilic
URMARITI OFICIAL MEDIA PE CANALELE NOASTRE
AUTORII OFICIAL MEDIA
De ce ne sperie o VIATA NOUA? - Oana Grigore
Ce mai poti citi
Târgoviște: Programul Ceremoniei Militare cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române
Cum să tratezi natural infecțiile urinare. 6 băuturi care te vor ajuta să te vindeci
Ziua Unirii – 24 Ianuarie. Sărbătorim plini de recunoștință Unirea Principatelor Române