Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cătălin Trandafir – președinte ANR Târgoviște: ”Vreau ca alegătorii să participe la deciziile politice”

6

Propunere inedită din partea președintelui ANR Târgoviște, Cătălin Trandafir. Un model transparent care va atrage invidii partidice, dar va servi cetățenii și va avantaja comunitatea.

Românii suferă de lipsa de acțiune, de lipsa de implicare. Și asta vine din faptul că nu mai cred în ceva, nu mai au idealuri. Clasa politică din ultimii 26 de ani a fost o mare dezamăgire. Personal am fost surprins de formula Alianței Noastre România, închegată în municipiul Târgoviște și în județul Dâmbovița. Am găsit aici oameni cu viziuni sănătoase, oameni pe care i-am cunoscut de-a lungul timpului ca manifestanți împotriva intereselor politice și de grup și, unul dintre aceștia este Cătălin Trandafir, actualul președinte al filialei ANR Târgoviște, căruia i-am cerut câteva răspunsuri legate de intențiile sale.

Cristi Iordache: Mi-ați transmis câteva puncte care pot revoluționa modul de a se face politică în România. Aș vrea să-mi argumentați cumva de ce această alegere?

Cătălin Trandafir: Plec de la premisa că există persoane frustrate de neputința realizării unei comunicări cu clasa politică. Mai pe scurt spus, persoane valoroase care nu sunt băgate în seamă de către politicieni. Eu am militat mereu pentru o relație de colaborare cu cetățenii. Știu din experiența acumulată în anii trăiți în străinătate că aceste persoane sunt o mină de aur pentru societate și trebuie oferit un cadru în care acestea să-și aducă aportul la planificarea prezentului și viitorului acestui popor.

C.I.: Proiectul poate fi privit cu neîncrederea adunată  de atâta amar de vreme și poate fi considerat tot o strategie de campanie electorală.

C.T.: Sediul nostru le stă la dispoziție. Noi nu ne mutăm de aici. Mulți sau puțini, concetățenii noștri să vină și să-și exprime punctul de vedere. Mâna întinsă către ei, nu reprezintă o provocare, ci o rugăminte să ne ajute, ca împreună să găsim cele mai bune soluții pentru județul nostru și pentru țară. Fac acest lucru conștient că nouă, politicienilor, ne pot scăpa anumite aspecte și o viziune diferită, din afara politicii, poate duce la soluții ideale. Doresc ca cei interesați să știe că aici, în persoana mea, găsesc oricînd un partener de discuții asupra problemelor comunității.

C.I.: Concret, pentru dâmbovițeanul care citește aceste rânduri și care chiar vrea să se implice și să contribuie la binele comunității, ce trebuie să facă?

C.T.: Oricine citește acum, cine află de propunerea mea, are datele noastre de contact la dispoziție.Telefon: 0753099199, E_mail: aliantanoastra@dambovita.net. Cetățenii care cred că pot și vor să influențeze deciziile politice fără a face parte din structuri de partid, să constituie un consiliu cetățenesc (ori să se alăture acestuia), în care să dezbată problemele cu care se confruntă, să propună soluții și să transmită ideile care reies de acolo, către noi.

C.I.: Speranța că se poate face politică în folosul comunității poate părea pentru sceptici, un vis irealizabil. Noi ne-am cunoscut militând în stradă pentru adevăr și solidaritate, dar oamenii care nu vă cunosc trebuie să știe ce bază au în dumneavoastră și în partidul pe care îl reprezentați. Ca un fel de carte de vizită și ca o primă acțiune.

C.T.: Ne-am cunoscut protestând împotriva politicii antisociale și ca mine sunt majoritatea membrilor ANR. Oameni care de-a lungul anilor -începând cu Revoluția din 1989 și până astăzi-, au încercat să destructureze mafia politică, oameni care au luptat pentru libertatea și drepturile concetățenilor. Alianța Noastră România este formată din membri care au pus pe primul plan interesul poporului. Când vocea noastră va fi auzită, puterea va spori și speranțele românilor vor renaște. Proiectele noastre sunt de fapt scopurile cetățenilor. Nu pe noi vrem să ne ducem în parlament, ci pe ei și nevoile lor. Am, fost destul în stradă. Acum vom îndrepta lucrurile de acolo, din Senat și din Camera Deputaților. Ca primă acțiune, filiala Târgoviște pune la dispoziția unui consiliu cetățenesc, tot ce înseamnă site web, aparatură electronică și media online, consumabile și, bineînțeles, una-doua zile pe lună, sediul nostru, pentru reuniuni de lucru, ședințe și consfătuiri. Vreau ca alegătorii să participe la deciziile politice!

Propunere
Alianța Noastră România – Filiala Municipiului Târgoviște
Știm că datorită prostului renume (pe drept căpătat) al clasei politice românești, foarte multe persoane care ar putea și ar vrea să contribuie la redresarea economică, socială și morală a țării, nu o fac pentru că nu vor să-și compromită reputația alăturându-se unei formațiuni politice.
De aceea, oferim acestor persoane posibilitatea unui cadru organizat unde să se reunească, să-și exprime ideile și să le transmită prin noi clasei politice și structurilor statului.
Pentru aceasta:
*Încurajăm pe oricine vrea să influențeze deciziile politice fără a face parte din structuri de partid, să constituie un consiliu cetățenesc (ori să se alăture acestuia), în care să dezbată problemele orașului / județului / țării și să transmită ideile care reies de acolo, către noi.
*Alianța Noastră România – Filiala Târgoviște, se angajează să susțină aceste idei în cadrul Alianței și mai departe în structurile statului.
*Alianța Noastră România – Filiala Târgoviște pune la dispoziția acestui consiliu infrastructura necesară funcționării (sediul nostru pentru una sau două zile pe lună, site web, aparatură și consumabile).
Persoanele interesate ne pot contacta la:
Telefon: 0753099199
E_mail: aliantanoastra@dambovita.net
Președinte ANR – Târgoviște,
Cătălin Trandafir

Distribuie acest articol Oficial Media
Share