Arnold Schwarzenegger și ale sale 6 Reguli pentru Succes

arnold-schwarzenegger-success

 

Actor, bodybuilder, politician, bussinessman, producător, autor și filantropist american originar din Austria, Arnold Schwarzenegger pare să fi găsit cheia succesului în domenii din cele mai diverse și împărtășește cu ceilalți regulile reușitei sale.

Ca orice personalitate de succes acesta a început să lucreze foarte devreme, fiind o fire perseverentă și hotărâtă. La 15 ani începe să ridice greutăți, fiind încă de timpuriu pasionat de body-building, la 20 ani câștigă titlul de Mr. Universe, iar de aici până la Hollywood și rolurile care l-au făcut celebru nu era mult.

Cariera de actor și aceea ce body-builder au mers mână-în-mână, primele sale roluri scot în evidență imaginea unui supra-om (Conan Barbarul – 1982, Terminator – 1984, Commando – 1985, Predator – 1987 sau Total Recall – 1990).

Succesul său se datorează după unii critici nu atât carierei sale cât mai mult anturajului în care a ajuns să se învârtă. După două mariaje eșuate acesta avea să o întâlnească la sfârșitul anilor ’70 pe Maria Shriver (nepoata președintelui Kennedy) cea de a treia soție, persoană influentă și bogată, ce avea în cele din urmă să îl îndrepte spre cariera politică, acesta ajungând unul din cei mai longevivi guvernatori americani în oficiu (Guvernatorul Californiei din 2003 până în 2011).

Mai în glumă mai în serios acesta își definește succesul prin 3 factori: ”Vino în America. Muncește. Căsătorește-te cu o Kennedy.” Însă discursul care avea să identifice principiile sale de viață transformate prin foarte multă muncă în reguli de succes a avut loc în cadrul festivității de absolvire a promoției 2009 a Universității California de Sud.

as

  1. AI ÎNCREDERE ÎN TINE – mulți primesc sfaturi de la părinți, profesori și toți ceilalți. Dar cel mai important este să priveși înlăuntrul tău și să te întrebi cine vrei să fi? Nu ce să fi. CINE să fi. Nu trebuie să fi ceea ce îți spun alții că ar trebui să fi. Tu ești singurul care poți să decizi cine vrei să fi. Pune-ți întrebări și nu-ți fie teamă să le răspunzi. Fă ceea ce te face fericit.
  2. ÎNCALCĂ REGULILE – avem reguli de tot felul și pentru orice. Eu zic: Încalcă regulile, nu legea! Nu vei deveni niciodată cineva cu adevărat și nici nu vei putea fi original dacă nu te abați de la tipare. Trebuie să gândești în ansamblu (Think outside the box). Ce rost are o existență pe acest pământ dacă tot ceea ce faci este să te faci plăcut celorlalți și să eviți necazurile? După ce am terminat cu cariera de culturist am vrut să joc în filme. Nimeni nu mă voia pentru că eram prea mare, deformat de anii de bodybuilding, aveam un accent ciudat și un nume prea lung. Mi se spunea că aici (în Hollywood) sunt alte reguli pentru a deveni actor. Dar acelea erau regulile lor, nu ale mele. Dar nu m-am lăsat bătut. Am perseverat și am muncit mult.
  3. NU-ȚI FIE TEAMĂ SĂ EȘUEZI – tot ceea ce am încercat să fac am făcut conștient că voi putea eșua. Nu vom câștiga întotdeauna, dar nici nu ar trebui să ne fie teamă să luăm decizii. Nu trebuie să ajungem paralizați de propria frică de eșec. Dacă lăsăm să se întâmple asta nu ne vom putea încuraja să continuăm.
  4. NU ASCULTA DE CEI CARE ÎȚI SPUN CĂ NU SE POATE – nu lua în seamă negativiștii, cei care îți spun că nu poți să faci un lucru pentru că nimeni înaintea ta nu a fost în stare. Imaginează-ți momentul în care ajungi să faci lucrul acela și să știi că ești primul care a reușit. Tot astfel au fost întâmpinați Bill Gates, Barack Obama și alții. Asta nu i-a împiedicat. Barack Obama a fost descurajat încă de la început și încurajat să se retragă din campania prezidențială (2008) pentru că nu are șanse. Astăzi el scrie istorie fiind primul președinte de culoare al Americii. Atuncii cînd ceilalți îți spun nu poți, tu să-ți spui: ba pot!
  5. MUNCEȘTE PÂNĂ LA EPUIZARE – asta este probabil cea mai importană regulă. Pentru că nu ai vrea sa eșuezi fiindcă n-ai muncit suficient. Atunci când îți petreci timpul lenevind, mergând la petreceri sau pierzând vremea, șă-ți aduci aminte că cineva ca și tine își petrece aceeași parte din timp muncind, învățând, câștigând. Dacă vrei să treci prin viață oricum, atunci nu lua în seamă regulile astea, dar dacă vrei să învingi trebuie să știi că n-o vei putea face fără muncă, foarte multă muncă. Știu că sunt 24 de ore într-o zi. Dorm 6, iar 18 îmi rămân să fac ceea ce trebuie făcut. Nu uita că nu poți urca scara succesului cu mâinile în buzunar!
  6. DĂ ÎNAPOI! – asta înseamnă că oriunde te vei găsi și oriunde te duce viața – să nu uiți să dai înapoi ceva, comunității, celor care au mai multă nevoie decât tine, celor care nu se bucură de prea multe. Ajutând și oferind din ceea ce ai aduce mai multă satisfacție decât orice altceva.

 

Mai multe aici: http://www.graduationwisdom.com/speeches/0067-schwarzenegger.htm 

Întregul discurs:

 

Oana Stiff, Michigan SUA

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share