Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Catherine, Prințesa de Wales, a dezvăluit că a fost diagnosticată cu cancer și că se află în „stadiile incipiente” ale tratamentului

Catherine, Prințesa de Wales, a dezvăluit că a fost diagnosticată cu cancer și că se află în „stadiile incipiente” ale tratamentului.

Într-un mesaj video lansat vineri, Kate a spus că diagnosticul a venit după ce a suferit o intervenție chirurgicală abdominală în ianuarie. Starea ei a fost considerată inițial a fi non-canceroasă, dar testele ulterioare „au descoperit că cancerul a fost prezent”, a spus ea.

Kate, în vârstă de 42 de ani, a lipsit în cea mai mare parte din ochii publicului de la operația ei din ianuarie, provocând speculații diverse despre sănătatea ei.

Diagnosticul de șoc vine după ce regele Carol al III-lea a fost și el diagnosticat cu cancer în urma unei proceduri pentru o prostată mărită.

Ce a spus Kate?

Kate a lansat un videoclip vineri după-amiază pentru a oferi o actualizare cu privire la sănătatea ei, la două luni după ce a renunțat temporar din viața publică după tratamentul inițial.

„În ianuarie, am suferit o intervenție chirurgicală abdominală majoră la Londra și, la acea vreme, se credea că starea mea nu este canceroasă”, a spus Kate, care este căsătorită cu moștenitorul tronului britanic, Prințul William.

„Operația a avut succes. Cu toate acestea, testele efectuate după operație au constatat că cancerul a fost prezent. Prin urmare, echipa mea medicală m-a sfătuit că ar trebui să urmez un curs de chimioterapie preventivă și acum sunt în fazele incipiente ale acelui tratament.”

Ea a spus că diagnosticul a fost un „șoc uriaș” și că „William și cu mine am făcut tot ce ne stă în putință pentru a procesa și gestiona acest lucru în privat, de dragul tinerei noastre familii”.

Kate și William au trei copii: Prințul George, 10 ani; Prințesa Charlotte, 8 ani; și prințul Louis, 5 ani.

O sursă regală a declarat pentru CNN că Kate a început chimioterapia la sfârșitul lunii februarie și că ea și William au așteptat până acum să-și dezvăluie starea, deoarece vineri a fost ziua în care copiii lor și-au început vacanțele școlare de Paște.

„Mi-a luat timp să mă recuperez după o intervenție chirurgicală majoră pentru a începe tratamentul. Dar, cel mai important, ne-a luat timp să le explicăm totul lui George, Charlotte și Louis într-un mod adecvat pentru ei și să-i asigurăm că voi fi bine”, a spus ea în mesajul video.

Kate nu a spus cu ce tip de cancer fusese diagnosticată.

Chimioterapia preventivă este adesea folosită după o intervenție chirurgicală ca terapie „adjuvantă”, pentru a slăbi șansele de revenire a cancerului, a declarat pentru CNN dr. Karen Knudsen, director executiv al Societății Americane de Cancer.

Era de așteptat să revină la sarcinile oficiale după Paște, dar acum va amâna lucrările ulterioare până când va fi autorizată să facă acest lucru de către echipa ei medicală, a spus sursa.

Care a fost reacțiile la auzul veștii?

Regele Charles a spus că este „atât de mândru” de Catherine, nora sa, pentru „curajul ei de a vorbi așa cum a făcut-o” în a-și împărtăși diagnosticul de cancer, a declarat vineri seara un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham.

Charles a spus că „a rămas în cel mai strâns contact” cu Kate de când au primit tratament la același spital din Londra și că el și regina Camilla vor „continua să-și ofere dragostea și sprijinul întregii familii în această perioadă dificilă”.

Prim-ministrul Marii Britanii, Rishi Sunak, a spus că declarația lui Kate a arătat „un curaj extraordinar” și a adăugat că a fost „tratată incorect” în săptămânile de „control intens” de către presă și pe rețelele de socializare.

Casa Albă a spus că administrația Biden a fost „incredibil de tristă să audă vestea” și i-a urat recuperare completă.

Prințul Harry și Meghan, ducesa de Sussex, au declarat: „Dorim sănătate și vindecare pentru Kate și familia sa și sperăm că vor putea face acest lucru în mod privat și în pace”.

Când a fost Kate pentru prima dată spitalizată?

Palatul Kensington a anunțat pe 17 ianuarie că prințesa va petrece două săptămâni recuperându-se în spital după ce a suferit cu succes o intervenție chirurgicală abdominală planificată.

Nu era clar pentru ce a fost operația, dar palatul a spus că este puțin probabil ca Kate să revină la îndatoririle publice până după Paște, care cade anul acesta pe 31 martie.

Kate a fost externată de la London Clinic – un spital privat de lângă Regent’s Park, în centrul capitalei Marii Britanii – pe 29 ianuarie. S-a întors acasă în Windsor, la vest de Londra, pentru a-și continua recuperarea.

Charles a fost externat din același spital privat în aceeași zi cu Kate, după ce a primit tratament pentru o prostată mărită. Palatul Buckingham a anunțat pe 6 februarie că a fost diagnosticat cu cancer.

Ce s-a întâmplat cu Kate după ce a părăsit spitalul?

Sănătatea și locul unde se află Kate au devenit subiectul unor speculații frenetice, în ciuda faptului că palatul a reiterat că „a clarificat în ianuarie termenele de recuperare a Prințesei” și că publicul nu ar trebui să se aștepte să o vadă decât după Paște.

Kate a fost văzută pentru prima dată în public la începutul acestei luni, după ce a fost văzută în Windsor purtând ochelari de soare întunecați și stând pe scaunul pasagerului din față al unei mașini conduse de mama ei, Carole Middleton.

CNN a decis să nu publice fotografia paparazzilor, precum și majoritatea organizațiilor media britanice importante, deoarece presa a cântărit fascinația publicului în sănătatea lui Kate cu necesitatea de a respecta legile privind confidențialitatea.

De ce este o anchetă care implică spitalul?

Organismul de supraveghere a datelor din Marea Britanie a declarat la începutul acestei săptămâni că „evaluează” rapoarte conform cărora un membru al personalului de la Clinica din Londra ar fi încercat să acceseze dosarele medicale private ale lui Kate.

Tabloidul Daily Mirror a raportat că spitalul a lansat o anchetă cu privire la acuzațiile conform cărora confidențialitatea prințesei a fost încălcată.

Într-o declarație, Biroul Comisarului pentru Informații (ICO), care este autoritatea independentă de reglementare a datelor din Regatul Unit, a confirmat că „a primit un raport de încălcare și evaluează informațiile furnizate”.

Clinica din Londra a declarat miercuri că „vor fi luate toate măsurile de investigare, de reglementare și disciplinare adecvate”.

Presupusul incident nu este primul, când confidențialitatea medicală a lui Kate este subiect de îngrijorare. În timp ce prințesa era însărcinată cu primul ei copil în 2012, un post de radio australian a sunat în farsă spitalul unde era îngrijită și a păcălit o asistentă să dezvăluie informații medicale private, care au fost apoi difuzate, potrivit cnn.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share