Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Atac la Moscova. Vladimir Putin a declarat că atacatorii au încercat să fugă spre Ucraina

Președintele rus Vladimir Putin a rostit un discurs public, numind atacul un act barbar de terorism și jurând că va pedepsi autorii. El a acuzat, de asemenea, Ucraina că a pregătit o „fereastră” pentru a-i ajuta pe suspecți să evadeze. Kievul a negat cu fermitate orice rol în atac, potrivit nbcnews.com

Oficialii ruși au spus că atacatorii plănuiau să evadeze peste granița dintre Rusia și Ucraina în urma atacului.

Declaraţia preşedintelui vine în contextul în care bilanţul victimelor atacului continuă să crească. Ultimele cifre arată că cel puţin 143 de persoane au murit.

Rusia a arestat aseară 11 persoane, inclusiv toți cei 4 bărbați înarmați suspectați că au comis atacul într-o sală de concerte aglomerată dintr-o suburbie a Moscovei, a declarat șeful Serviciului Federal de Securitate (FSB).

Acum se știe că cel puțin 143 de persoane au fost ucise, deoarece mai multe cadavre au fost găsite în dărâmături, a anunțat Comitetul de Investigații al Rusiei în această dimineață. Bărbați în camuflaj au pătruns în sala de concert, au deschis focul și au incendiat locația aglomerată. Numărul morților este de așteptat să crească.

Gruparea teroristă ISIS și-a revendicat responsabilitatea, dar nu a oferit dovada afirmației. Oficialii americani au confirmat pentru NBC News că au adunat informații de luni de zile că ISIS ar putea organiza un atac cu victime în masă în Rusia, deși nu a fost făcută încă o evaluare finală cu privire la cine este responsabil. Oficialii ambasadei SUA au emis un avertisment la începutul acestei luni, îndemnând oamenii să stea departe de adunările mari.

Citește și știrea inițială:

Masacru la Moscova – teroriștii au deschis focul (live)

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share