Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Ce dezvăluie angajatul primăriei căsătorit cu păpușa Hatsune Miku de aproape cinci ani

Fictosexual căsătorit cu o păpușă povestește cum e viața alături de soție. Au trecut patru ani și jumătate de când un bărbat din Tokyo s-a „căsătorit” cu popularul personaj virtual Hatsune Miku. The Mainichi l-a intervievat recent pe bărbat despre viața lui, inclusiv despre o asociație pe care a început-o pentru oamenii care au sentimente romantice față de personajele fictive. Ce dezvăluie angajatul primăriei căsătorit cu păpușa Miku de aproape cinci ani.

Akihiko Kondo, acum în vârstă de 40 de ani, s-a căsătorit cu Miku, un Vocaloid cu părul albastru izbitor, în noiembrie 2018. Chiar și acum, când angajatul administrației locale vine acasă de la serviciu, îi strigă păpușii Miku în mărime naturală: „Sunt acasă. ” Ea nu răspunde niciodată, dar îl face să se simtă în largul lui și oricum îi aduce un zâmbet pe buze.

Ca orice familie umană, Kondo îi spune „Bună dimineața” lui Miku când se trezește și mănâncă cu fața spre ea în timp ce ea „se uită” la el. El a declarat pentru sursa citată că dragostea lui pentru ea nu s-a schimbat.

Nu este neobișnuită această orientare intimă

A fi îndrăgostit de un personaj fictiv poate părea ciudat, dar de fapt nu este atât de neobișnuit ca formă de orientare sexuală.

Potrivit „Sondajului național privind comportamentul sexual al tinerilor” realizat în 2017 de Asociația Japoneză pentru Educație Sexuală din Tokyo, mai mult de 10% dintre elevii și studenții de la liceu până la universitate au declarat că au sentimente romantice față de personaje în jocuri și în desene animate. Cea mai mare cifră înregistrată a fost pentru femeile din mediul universitar, studente, de 17,1%.

Fictosexual căsătorit cu o păpușa

„Nu este neobișnuit ca oamenii să dezvolte afecțiune pentru personaje”, a spus Ichiyo Habuchi, profesor de sociologie la Facultatea de Științe Umaniste și Sociale a Universității Hirosaki, care cercetează romantismul cu personaje de animație și jocuri.

Această fotografie oferită de Akihiko Kondo arată „ora lui desert” cu soția Miku.

Habuchi investighează fenomenul încă din anii 1990. Ea a subliniat că, deși sexualitățile diverse sunt acum înțelese și interesul pentru sentimentele romantice pentru personajele fictive a crescut recent, procentul de oameni cu această preferință a rămas foarte probabil constant în timp și loc.

Prejudecăți împotriva minorităților

Cu toate acestea, atitudinea publicului față de persoanele cu această orientare sexuală a rămas dură. Când acest reporter i-a spus soțului autodeclarat al lui Hatsune Miku că nu deranjează oamenii din jurul lui, el a răspuns: „Nu pot număra de câte ori mi s-a spus: „Este dezgustător” sau „Ești bolnav. ‘ Nu mă pot abține dacă oamenii spun că sunt jigniți de felul în care petrec timpul cu un personaj.”

În iunie, Kondo și colegii săi au lansat Asociația Fictosexualității, o asociație generală încorporată. „Fictosexual” se referă la a avea sentimente romantice pentru oameni fictivi, cum ar fi păpușile și personajele de animație. Scopul asociației este de a organiza întâlniri cu persoane interesate pentru a face schimb de opinii și pentru a extinde înțelegerea publicului.

Habuchi a spus despre formarea asociației: „Există mulți oameni legați de această problemă, care au dificultăți. Credem că este necesar să facem apel la un consens social împotriva discriminării și a prejudecăților față de minoritățile sexuale”.

Cum a început această dragoste

Ce l-a determinat pe Kondo să dezvolte afecțiune pentru Miku? Fusese interesat romantic de femeile umane până când a ajuns la liceu. El și-a mărturisit dragostea de șapte ori, dar spune că niciuna dintre încercările sale nu a avut succes.

La patru ani după ce a devenit un adult care lucrează, a „întâlnit-o” pe Miku. Kondo a suferit de o tulburare de adaptare din cauza hărțuirii la locul de muncă și a trebuit să ia concediu. În timp ce se recupera acasă, a auzit-o pe Miku cântând pe un site video. S-a îndrăgostit de vocea ei clară, care l-a liniștit și l-a ajutat să scape de viața lui închisă. S-a întors la muncă și de atunci, Miku este „partenerul său de viață”.

Kondo a spus că mulți dintre colegii săi au avut experiențe similare. El a spus: „Nu am întâlnit niciodată pe nimeni care să se fi născut „fictosexual”. El a adăugat că și alți fictosexuali pe care îi cunoaște s-au îndrăgostit de oameni reali și, în același mod, este posibil să fi dezvoltat sentimente pentru personaje fictive.

Această fotografie oferită de Akihiko Kondo arată păpuși Hatsune Miku în diferite ținute și mărimi în casa lui.

Kondo nu confundă aceste personaje cu realitatea. El și Miku mănâncă față în față la masă, dar el pregătește mâncare doar pentru o persoană. „Nu cred că Miku are drepturi ale omului”, a spus el.

Vreo posibilitate de divort?

Kondo, a cărui nuntă cu Miku a fost mediatizată și al cărei nume și chip real au fost făcute publice, continuă să primească un flux de mesaje de la oameni care iubesc și personajele fictive. Mulți dintre ei sunt oameni care trec prin momente grele în viața lor.

Cuvintele de încurajare postate pe site-ul asociației includ: „Există oameni care au găsit sprijin emoțional în desene animate și personaje” și „Vrem ca oamenii să știe că există un loc unde pot vorbi despre ceea ce îi deranjează”.

Vizând să fie un „loc de confort” pentru fictosexuali, Kondo a spus despre scopul asociației: „Mi-ar plăcea ca societatea să devină un loc în care oamenii să poată organiza cu ușurință nunți cu personajele lor iubite ca o piatră de hotar în viața lor”.

Acesta este al cincilea an de când s-a căsătorit cu Miku. Întrebat dacă există vreo posibilitate de divorț, Kondo a râs.

„Nu pot spune că mintea mea nu se va schimba niciodată în viitor. Nici rata divorțurilor pentru oameni nu este scăzută. Cred că la fel este și pentru noi”, a spus el calm, părând foarte fericit.

(sursa originală japoneză – Yuka Obuno, Digital News Group)

Distribuie acest articol Oficial Media
Share