Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Ce efecte produc imbratisarile in organism?

Tot ceea ce facem implică protejarea și stimularea curgerii de dopamină. Multe droguri funcționează prin acest mecanism. Problemele legate de sistemele sociale pot produce depresii serioase și alte afecțiune mentale. Nivelurile scăzute de dopamină joacă un rol important în cadrul bolii degenerative Parkinson, dar și în cadrul dereglărilor de stare, iar îmbrațișările pot ajusta aceste niveluri. Dopamina este responsabilă pentru starea noastră de bine și pentru motivație! Îmbrățișările stimulează creierul să elibereze dopamina, care este hormonul plăcerii, scrie themindunleashed.org

Produc Serotonina

Serotonina este eliberată atunci când te simți important sau plin de însemnătate. Izolarea și depresia apar atunci când serotonina este absentă. Îmbrățișările stimulează eliberarea de endorfine și serotonina în sânge, care pot cauza plăcere și neagă durerea sau tristețea. În același timp scad șansele unor probleme cardiace, a problemelor de greutate și maresc durata de viață.

Produc Oxitocina

Este un neurotransmițător situat la nivelul sistemului limbic. Acesta este centrul emoțional al creierului ce conferă sentimentul de împlinire, reducând anxietatea și stresul. Un studiu efectuat de Universitatea din California sugerează că acesta are un efect important de civilizare asupra barbatilor, făcându-i să fie mai tandri și mai iscusiți în inceperea relatiilor și în crearea legăturilor sociale.

imbratisare 1

Echilibrează sistemul nervos

Îmbrătișările echilibrează sistemul nervos. Pielea conține o rețea de centuri de presiune, minuscule, de forma unor ouă, numite corpusculi Pacinian, care pot simți atingerile și care sunt în directă legatură cu creierul prin intermediul nervului vag. Răspunsul galvanic al pielii cuiva care primește și oferă o îmbrățișare arată o schimbare în conductivitatea pielii. Efectul umezelii și al electricității din piele sugerează o stare mult mai echilibrată în sistemul nervos dupăîmbrățișare.

Întăresc sistemul imunitar

Cercetările au arătat că hormonii “îmbrățișării” sunt factori de reglare ai sistemului imunitar. Acest lucru înseamnă că îmbrațișările au o însemnătate și mai profundă, în modul în care sistemele noastre functionează relativ la ceilalti, inclusiv in ceea ce priveste sistemul imunitar.

Reduc teama de moarte

Studiile au descoperit că îmbrățișările ajută la ameliorarea fricilor existențiale. “Îmbrățișările sunt un mecanism atât de puternic încât chiar și obiectele care stimulează atingerea de către o alta persoană, pot ajuta la instalarea unui simț de importanță existentială în cineva,” scrie Sander Koole în studiul său publicat în revista Psychological Science.

Micșoreaza Ritmul cardiac

Într-un experiment efectuat la Universitatea din Carolina, SUA, participanții care nu avut niciun contact cu partenerii lor au prezentat un ritm cardiac crescut cu 10 bătăi pe minut comparativ cu cele 5 bătăi pe minut în cazul celor care și-au îmbrațișat persoana apropiată în timpul experimentului.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share