Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Ce facem până la un detartraj in Iasi ca să nu avem un zâmbet „palid”

Element crucial al farmecului nostru, zâmbetul este primul lucru pe care îl dezvăluim. Cu toate acestea, există nu mai puțin de 29 de nuanțe diferite de dinți. Pe de altă parte, în timp ce la mulți oameni această culoare ușor galbenă este naturală, pentru alții este cauzată de urmele trecerii timpului de pe smalț, dar și unei diete prea bogate în zahăr sau acizi. Iată câteva sfaturi simple pentru a vă readuce dinții la culoarea albă din prima zi.

detartraj in Iasi

Pentru a pretinde să aveți dinți albi frumoși, este necesar, înainte de toate, să vă supuneți unor reguli elementare, și anume:

Periaj regulat și riguros (3 minute) după fiecare masă, care se perfecționează cu ață dentară.

Schimbați periuța de dinți la fiecare 3 luni sau mai puțin sau capul de periuță dacă utilizați o periuță de dinți electrică. Folosiți apă de gură de 2 până la 3 ori pe săptămână pentru a curăța gingiile, dinții și mucoasele. Evitați alimentele acide sau zaharoase. Consumați elemente bogate în calciu. Evitați excesul de cafea, ceai sau vin și tutun. Efectuați un detartraj in Iasi la dentist o dată sau de două ori pe an.

 

Uleiul esențial din arbore de ceai

Combinați puțină apă și câteva picături de ulei esențial de arbore de ceai. Faceți gargară cu el sau turnați câteva picături de ulei pe pasta de dinți obișnuită înainte de a vă spăla pe dinți. Acțiunea antibacteriană a plantei albește dinții prin distrugerea bacteriilor responsabile de culoarea galbenă.

Uleiul de cocoș

Folosit ca apă de gură, uleiul de cocoș albește dinții. Dezavantajul acestui truc este că trebuie să ții uleiul în gură timp de 15 minute. Trebuie să-l treci prin dinți înainte de a-l scuipa. Finalizați procedeul cu un periaj normal al dinților. Din fericire, pentru a ușura operația, puteți pune și câteva picături pe pastă de dinți obișnuită.

Propolis

Obțineți propolis sub formă de pastă masticabilă. Îl gășiți în farmacii, în magazine bio, dar și în fitoterapie sau în toate magazinele care vând produse apicole.

Rupeți o bucată mică și mestecați timp de aproximativ zece minute. Protejează și purifică cavitatea bucală, dar și gâtul. Studiile științifice au demonstrat beneficiile sale antibacteriene, fungicide și antiinflamatorii. Propolisul este indicat în special în tratamentul afecțiunilor bucale, precum gingivită, infecții dentare etc. Este cel mai eficient în starea sa naturală pură.

Bicarbonat de sodiu (detartrant natural, a se limita la utilizarea o dată pe săptămână).

Argilă verde la care trebuie adăugate în prealabil câteva picături de ulei esențial de lămâie sau mandarină.

Cărbune vegetal activ amestecat cu câteva picături de suc de lămâie (de două ori pe săptămână). Puteți, de asemenea, să turnați puțină pudră într-o ceașcă, să înmuiați un tampon de bumbac umed în ea și să frecați dinții unul câte unul. Nu prezintă niciun risc dacă înghițiti puțin.

Oțet de mere amestecat cu apă. Se bazează pe aciditatea oțetului pentru a distruge germenii din gură.

Sare de mare grunjoasă, pe care ați topit-o în apă fierbinte. Virtuțile antiseptice și antifungice acționează asupra culorii dinților. Clătiți bine după aceea.

Ulei esențial de mentă, cuișoare, lămâie sau scorțișoară.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share