Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Cum alegi ochelarii de protecție pentru calculator

Ochelarii de protecție pc ne ajută să ne odihnim ochii și ne permit să muncim în cele mai bune condiții în fața unui ecran.

ochelarii de protecție pentru calculator

Ai remarcat faptul că nu mai vezi atât de bine atunci când consulți o hartă? Sau atuncicând te uiți la un film te chinui să citești subtitrarea? În acest caz, ochelarii de protecție pc sunt idelali pentru tine. Acești ochelari oferă corecția potrivită pentru a citi și pentru a vedea cu claritate, permițând totodată ochilor tăi să se odihnească.

De ce ai nevoie de ochelari de protecție pc?

Ochi obosiți, senzație de înțepătură în ochi, ochi iritați, dureri de cap…toate acestea ți se par cunoscute? Atunci, ochelarii de protecție pc vor remedia fără îndoială toate aceste neplăceri. Acești ochelari le permit ochilor tăi să se odihnească deoarece sunt adaptați distanței de citit. Ai de ales între trei tipuri de ochelari de protecție: ochelari care corectează de la 40cm la 100cm, care corectează de la o distanță de 40cm la 200cm și versiunea care corectează de la 40cm la 400cm.

Când și de ce sunt recomandate lentilele cu protecție pentru calculator?

În cazul în care petreci mai multe ore în fața computerului și, pe deasupra, mai utilizezi și tableta sau telefonul inteligent destul de des și începi să îți simți ochii obosiți, ochii îți lăcrimează, atunci ai nevoie de ochelari de protecție pc.

Fie că porți deja de mai multă vreme ochelari de vedere, fie nu ai vreo problemă cunoscută de vedere, ar trebui să mergi la medicul oftalmolog pentru a  discuta de ochelarii de protecție pentru calculator. Acesta este singurul în măsură să îți explice cum funcționează acest tip de ochelari și când trebuie purtați. Ți va explica în egală măsură cum funcționează acești ochelari, cum acționează. Îi poți purta atunci când stai mai multe minute în șir cu ochii în telefon dar și atunci când te uiți la un film sau la un serial.

Pe lângă ochelarii de protecție pentru calculator mai există câteva metode eficiente pentru a-ți proteja vederea, mai ales dacă lucrezi ore în șir în fața unui ecran.

Stai la o distanță de minim 60 de centimetri de ecranul computerului.

Odată la 20 de minute, încearcă să îți muți privirea de la computer spre un obiect îndepărtat și menține-ți privirea asupra acestuia minim 20 de secunde.

Utilizează un filtru pentru ecran în cazul în care simți că ești deranjat de lumina emisă de acesta.

Ajustează lumina din încăperea în care te afli pentru a mări constrastul cu ecranul și astfel să reduci efortul depus de ochi.

Încearcă, pe cât posibil, măcar în weekend, să limitezi expunerea la ecranele digitale (mai puțin timp petrecut la telefon, mai puțin shopping online și mai puțină muncă peste program).

Oboseala oculară se manifestă astfel: vedere încețoșată, dureri în zona cefei și în zona lombară, înroșirea ochilor, sensibilitate la lumină, senzație de usturime la nivelul ochilor, dureri de cap.

Atunci când vine vrba de vedere, cel mai bine este să prevenim unele probleme care pot apărea. Dacă sunt tratate într-un stadiu incipient, daunele pe termen lung sunt reduse.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share