Ce să faci dacă ai nevoie de un implant dentar?

Domeniul stomatologic a cunoscut un larg avânt în ultima perioadă. Oamenii au înțeles cât de importanți sunt dinții lor și au început să îi îngrijească.  

Implanturile dentare reprezintă o ultimă cea mai bună soluție dacă îți dorești ceva care să reziste. Acestea ajută și din punct de vedere estetic, dar cel mai mult te va ajuta să îți îndrepți mușcătura.

Cum știm dacă avem nevoie de un implant

De cele mai multe ori, oamenii recurg la implantul dentar atunci când unul sau mai mulți dinți lipsesc.
O altă cauză pentru care oamenii apelează la implantul dentar este faptul că nu suportă protezele clasice sau li se pare că sunt mai greu de intreținut.

Oricare ar fi motivul, ceea ce trebuie să înțelegem este că implantul dentar este vital într-un astfel de caz. În caz contrar, dinții rămași se pot mișca, modificând astfel mușcătura.

Primul pas – Discuția cu medicul tău stomatolog

În cazul în care suspectezi că ai nevoie sau te interesează procedura unui implant dentar, primul pas este să discuți cu medicul tău stomatolog. Acesta îți cunoaște istoricul problemelor și al tratamentelor stomatologice. El va fi primul care te va putea ajuta în situația în care îți dorești un implant. Îți poate recomanda o clinică sau un medic implantolog. 


Al doilea pas – Discuția cu un medic specialist

Medicul care se ocupă de implanturile dentare este medic specializat în implantologie. Acesta te va pune, înainte de luarea oricărei decizii, să faci un set de investigații pentru a înțelege care este tipul de implant dentar care ți se potrivește și dacă starea ta de sănătate este în regulă.
Comunicarea cu medicul este estențială în acest pas. Acesta este acolo să îți răspundă la orice fel de întrebare. Nu ezita să îi adresezi întrebările pe care le ai și să te interesezi de orice detaliu care ți se pare important.
Cel mai important în tot procesul este relația medic-pacient.


Al treilea pas – Analiza  tuturor aspectelor

Un implant dentar este, într-adevăr, o procedură costisitoare. Trebuie să iei în considerare acest aspect și multe altele. Situația financiară, starea sănătății tale, dar și modul în care te simți tu sunt vitale. Procedura pe care trebuie să o urmezi poate dura și un an.

Al patrulea pas – Decizia

Dacă îți vei pune sau nu un impant dentar este o decizie care îți aparține în totalitate. Aceasta trebuie cântărită bine. După ce te hotărăști, poți intra din nou în contact cu medicul implantolog care are dosarul cu investigațiile tale. Abia acum poți continua toate procedurile care urmează după analize.
Indiferent că îți vei face implanturile dentare în București, alaturi de Cisomedical.ro sau oriunde în țară, nu uita să ai grijă de dantura ta. Un zâmbet frumos poate schimba ziua celor din jur! 

Sursa foto: Unsplash.com 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share