Cel mai bogat om din China a spus: „Dacă pui banane și bani în fața maimuțelor, maimuțele vor alege bananele pentru că nu știu că banii pot cumpăra multe banane.
De fapt, dacă oferiți MUNCĂ și AFACERI oamenilor, aceștia vor alege să MUNCEASCĂ deoarece majoritatea oamenilor nu știu că o AFACERE poate genera mai mulți BANI decât un salariu.
Unul dintre motivele pentru care cei săraci sunt săraci este că nu sunt instruiți să recunoască oportunitățile antreprenoriale.
Ei petrec mult timp la școală și ceea ce învață la școală este cum să lucreze pentru un salariu în loc să lucreze pe cont propriu.
Profiturile sunt mai bune decât salariul, deoarece salariile vă pot câștiga existența, dar profiturile vă pot face o avere.
Unul dintre cele mai cunoscute experimente a fost realizat de cercetători de la Yale University, care au învățat maimuțele capucin să folosească bani
Cercetătorii le-au dat maimuțelor jetoane pe care le puteau folosi pentru a cumpăra mâncare. În timp, maimuțele au început să înțeleagă conceptul de schimb și chiar să facă alegeri economice, cum ar fi să caute „oferte mai bune” pentru hrană.
Mai mult, au apărut și comportamente neașteptate, precum furtul de jetoane și chiar „prostituția” – unele maimuțe au început să ofere favoruri în schimbul banilor. Iata ca cea mai veche meserie din lume apare prima de care uzeaza o specie pentru avantaje.
Acest experiment sugerează că, dacă maimuțele ar înțelege că banii pot fi folosiți pentru a cumpăra orice, ar putea alege banii în locul bananelor. Dar fără o astfel de învățare, ele vor alege direct hrana, pentru că este un beneficiu imediat.
Asta se intampla si la om, care prefera un job fix fara bataie de cap, castiguri sigure si imediate, chiar daca sunt doar pentru asigurarea supravietuirii.
In ideea libertatii de miscare, a independentei si a controlului propriei vieti, este nevoie de a alege sa depui un efort mai mare intro afacere proprie si in care cei comozi vor fi angajatii tai, subordonatii tai.
Eu cred ca e și o mentalitate perversa.. Nu mereu afacerile aduc și câștig și cu ce preț vine la pachet azi aceste căștiguri? Cu propria sănătate.. Sigur ca tine și de o anumita educație financiara și intuiție, dar câți romani au devenit prosperi și bogați în ultimii 10 ani? Apoi, fără mita, nu poți avea acces ușor în piață. I am urmărit pe cei f bogați din România. Mereu ii vezi în preajma unui partid sau a unui politician influent, ceea ce nu ma mira alăturarea lor împotriva lui Călin Georgescu