Cea mai bună forță de luptă din istoria lumii vizitată de Potus – Joe Biden

Președintele  Joe Biden a aterizat vineri  într-un oraș situat  la aproximativ 60 de mile de granița cu Ucraina.  Vizita președintelui în Polonia reflectă sprjinul oferit polonezilor aliați.  Peste  două  milioane de refugiați ucraineni au căutat siguranță în Polonia de la începutul conflictului.

Dar,  mai întâi, Biden s-a întâlnit cu membrii militarilor americani din Divizia 82 Aeropurtată staționați în Polonia, care lucrează cu aliații la eforturile de descurajare de pe flancul estic al NATO. Statele Unite au 10.500 de soldați în Polonia, potrivit lui Jake Sullivan, consilierul pentru securitate națională al lui Biden.  Prima oprire a președintelui a fost la o frizerie de lângă aeroportul Rzeszow-Jasionka, unde aproximativ o duzină de militari americani stăteau pe scaune pliante și așteptau să fie tunși. Președintele Joe Biden a salutat pe  fiecare militar, în parte.  A vizitat mai apoi,  parașutiștii  și a mâncat alături de aceștia o felie de pizza.

Și-a făcut și selfie cu soldații americați, dislocați în Rezszow. Liderul american le-a mulțumit pentru ceea ce fac,  i le-a spus că sunt „cea mai bună forță de luptă din istoria lumii”. Le-a povestit că a fost și pe front,  când vizitat Bagdadul, pentru a-și vedea răposatul fiu, Beau. Acesta  a luptat în Irak în 2009, fiind căpitan în cadrul Gărzii Naționale a Armatei Delaware.

”În această după-amiază, m-am întâlnit cu membri ai Diviziei 82 Aeropurtate aflați pe teren în Polonia. Acești oameni servesc alături de aliații noștri polonezi pentru a consolida apărarea NATO în linia întâi. Fac o treabă incredibilă și le sunt recunoscător pentru serviciul lor” arată în mesajul său, președintele Joe Biden, pe rețelele de socializare. 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share