Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Cea mai moderna statie de epurare din Romania se afla la Targoviste


Ieri, 19 mai,  in cadrul Companiei de apa Targoviste- Dambovita a avut loc festivitatea de inaugurare a statiei de epurare Targoviste Sud, ce face parte din proiectul -“Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Dambovita”.

Lucrarea :“Reabilitarea si extinderea statiei de epurare Targoviste Sud”
Finantare: Programul operational sectorial de mediu, Axa prioritara I, Autoritatea de management pentru Programul Operational Sectorial de mediu si organismul intermediar  pentru POS Mediu Pitesti.
 Beneficiar: S.C. Compania de Apa Targoviste Dambovita
Antreprenor: Asocierea Strabag AG& Constructii Erbasu S. A
Consultant: S.C Fichtner Environment S.R.L
Durata contract: 24 luni
Valoarea contractului: 83.059.392,90 lei cu TVA
Data inceperii : 28 decembrie 2011
Data finalizarii: 28 decembrie 2013
Data receptiei: 05 martie 2014

Au fost prezenti, Adrian Tutuianu, presedintele Consiliului Judetean Dambovita, Victor Sanda, prefectul judetului, Gabriel Boriga, primarul municipiului Targoviste, vicepresedintii Consiliului Judetean, viceprimarii Primariei Targoviste, consilieri judeteni, locali, parlamentari ai judetului Dambovita, directori ai serviciilor deconcentrate, antreprenorul si constructorul acestui obiectiv de investitii, precum si angajati ai Companiei de Apa Targoviste- Dambovita.

Gabriel Boriga, primarul orasului Targoviste :

“Ma bucur sa fim impreuna la un nou obiectiv de investitii pe fonduri europene realizat cu succes in Municipiul Targoviste. Niciodata un obiectiv nu se poate face peste noapte, a inceput in 2011 s-a terminat in 2014, o sa fie proiecte pe care le vom incepe in 2014 si se vor termina  undeva in 2017-2018. Targoviste devine un oras european, un oras civilizat, un oras care are grija de mediu si care are grija de cetatenii sai. Sprijin o Targoviste europeana, moderna, civilizata si curata.”


Adrian Tutuianu, presedintele Consiliului Judetean :

“Ma bucur ca astazi finalizam unul dintre cele 10 obiective care fac obiectul finantarii pe care Compania de apa o are in cadrul Posdru de Mediu 2007-2014. Sunt preocupat de finalizarea lucrarilor in cel mai scurt timp, pentru ca Romania are angajamente in ceea ce priveste regimul apelor si canalului, inregistram intarzieri in implemetarea unor astfel de proiecte si este necesar sa crestem gradul de absorbtie al banilor europeni, pentru ca ni se cuvin acesti bani, Romania a facut eforturi ca sa fie membra a UE, a platit cotizatia si acum e  timpul sa culegem si roadele activitatii noastre.
Avem proiecte in valoare de aproape 30 milioane de euro ,este important sa promovam cat mai multe dintre ele, sa putem finaliza cat mai multe lucrari pana la sfarsitul  anului 2015 si sa valorificam  oportunitatile  oferite de fondurile bugetare.
Suntem la al 5- lea obiectiv inaugurat pe diverse surse de finantare, ceea ce arata ca facem pasi importanti in directia modernizarii localitatilor noastre.”


Atat primarul orasului, cat si presedintele Consilului Judetean au tinut sa felicite Compania de apa Targoviste -Dambovita, pentru modul in care au gestionat acest proiect precum si tuturor celor implicati in derularea acestuia.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share