Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cele mai bănoase meserii pentru persoanele extrovertite – Salariile sunt de ordinul miilor de euro

Te regăsești adesea în centrul atenției, distrându-i pe cei din jurul tău? Dacă răspunsul este “Da”, înseamnă că ești o persoană extrovertită care se simte energizată prin simplul fapt că se află în preajma altor oameni. Acest lucru este valabil și la locul de muncă, unde pui mare preț pe atmosferă și preferi să ai constant parte de atenția echipei pentru a îți face treaba ca la carte. 

Fiindcă ești încrezătoare și te remarci în mulțime, găsirea unui loc de muncă potrivit personalității tale puternice ar putea fi cheia pentru a te simți împlinită în carieră. Din fericire, există o serie de locuri de muncă care se potrivesc persoanelor extrovertite. E posibil ca unele dintre ele nici măcar nu-ți fi trecut prin minte!

Citește care sunt cele mai potrivite job-uri și domenii pentru o persoană energică, mereu cu zâmbetul pe buze, asemenea ție!

  • Avocat

Profesia de avocat e plină de provocări, obstacole și, în ciuda a ceea ce se spune, avocații nu își petrec tot timpul încuiați în sala de judecată. O mare parte din munca lor e de “culise” și presupune comunicarea cu clienții, judecătorii și colegii, cercetarea problemelor juridice, colectarea probelor și redactarea documentelor legale.

Pentru a intra în avocatură, este obligatoriu să termini o facultate de drept, să promovezi examenul de admitere și pe cel de definitivat. Salariul lunar poate ajunge până la ordinul miilor de euro, în funcție de experiență.

  • Ghid turistic

Dacă ești pasionată de călătorii, condiția fizică îți permite să stai mult timp în picioare și iubești să faci conversație, acest job ți se potrivește perfect. Se pare că pe piața de muncă din România există o mulțime de astfel de posturi vacante, iar salariul poate ajunge și la 2.000 de euro pe lună. Pentru a profesa, trebuie să știi bine o limbă străină și să ai o bună cultură generală.

  • PR

A fi ofițer de relații publice poate fi foarte interesant deoarece ai ocazia să participi la evenimente spectaculoase și să îți faci mulți prieteni. Cum probabil te aștepți, nu există loc pentru timiditate atunci când ai rolul de a te ocupa de imaginea unei organizații, ori persoane. În timp ce introvertiții pot tremura doar la gândul de a da cu ochii de o mulțime de oameni, un adevărat extrovertit va reuși să treacă peste astfel de obstacole și să aibă o carieră înfloritoare.

Este locul de muncă ideal pentru persoanele creative, iar salariul este unul atrăgător. De obicei, pentru a profesa această meserie este necesară o diplomă în Jurnalism, Marketing sau Litere.

  • Însoțitor de zbor

Cauți un loc de muncă în care să fii la propriu, cu “capul în nori”? Ar putea fi acesta. Sarcinile însoțitorilor de zbor includ servirea mâncării și băuturii, calmarea pasagerilor agitați sau, pur și simplu, instruirea acestora în legătură cu procedurile de urgență.

Pentru a putea profesa este nevoie de urmezi un curs de specializare, să știi să înoți și să deții un pașaport valabil. Salariul este atractiv și poate ajunge până la 1600 de euro.

Datorită personalității tale energice, este ușor să te faci plăcută de ceilalți, astfel că orice job ai alege, vei reuși să te integrezi cu brio în colectiv. Te poți orienta inclusiv către domenii precum presă, vânzări și marketing. Tot ce trebuie să faci este să experimentezi până când vei găsi job-ul ideal, job-ul care îți va aduce cele mai multe satisfacții, fără sacrificii prea mari.

Sursa foto: Shutterstock.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share