Cele mai bune combinații de pietre de la Podoabele Mele

Știm cu toții că pietrele prețioase și semiprețioase ne pot ajuta spiritual și fizic prin vibrația lor. Fiecare cristal, la fel ca fiecare om, are o frecvență energetică diferită. Aceasta depinde de dimensiunea, compoziția chimică și de culoarea cristalului. Există combinații de geme care le sporesc efectele benefice? Ce combinații de pietre ar trebui să evităm? Experții de la podoabelemele.ro răspund la aceste întrebări în rândurile care urmează.

Cele mai bune combinații de pietre

În general, toate pietrele prețioase și semiprețioase pot lucra împreună, cu foarte puține excepții. Conform astrologiei hinduse antice, unele geme nu ar trebui combinate în cadrul bijuteriilor, în funcție de locul și data nașterii persoanei.

Anumite pietre semiprețioase au influențe opuse. De exemplu, carneolul este o piatră motivațională, în timp ce calcedonia albastră este un cristal calmant și relaxant. Evită să porți inele cu pietre care și-ar putea anula reciproc eficiența.

 

Reguli pentru a spori beneficiile cristalelor

 

Atunci când le porți împreună în cadrul bijuteriilor, ține cont de următoarele recomandări pentru a spori beneficiile cristalelor:

1. Poartă pietre de aceeași culoare

 

 

De ce contează culoarea cristalului? Culorile pe care le vedem au frecvențe luminoase specifice, care corespund celor 7 chakre ale corpului uman. Dacă te uiți la o diagramă a chakrelor, cea mai de jos chakră (chakra rădăcină) are culoarea roșie și o frecvența vibrațională scăzută. Pe de altă parte, chakra ta coroană este scăldată în lumina violet și are cea mai înaltă vibrație.

Pietrele cu o culoare similară își pot dubla puterea, mai ales atunci când se adresează chakrelor. Spre exemplu, poți combina pietre verzi pentru echilibrarea chakrei inimii și a planului emotional. De asemenea, pietrele albastre au un rol deosebit în comunicare (chakra gâtului), pe când cele de culoare galbenă vor sprijini chakra plexului solar, mărindu-ți încrederea în forțele proprii. Pentru un aport de creativitate și energie sexuală, poartă bijuterii cu geme portocalii.

Apelează la pietre semiprețioase violet pentru a te conecta la intuiția ta și a avea claritate mentală legată de calea pe care să o urmezi. În zilele în care te macină grijile, nesiguranța sau chiar depresia, folosește-te de influența pietrelor de culoare roșie, care să te ajute în vindecarea chakrei rădăcină.

 

2. Cele 4 elemente ale naturii

 

Cristalele sunt asociate cu cele patru elemente ale naturii: Foc, Pământ, Apă și Aer. Aceste patru elemente au descris nu numai lumea fizică, ci și personalitățile oamenilor și semnele zodiacale.

Pământul reprezintă terenul solid pe care mergem, precum și aspectele fizice și senzuale ale vieții. Gemele asociate cu elementul Pâmânt: agat, malachit, onix, ochi de tigru, jad, aventurin, fluorit, turmalina neagră.

Apa curge si se misca in râuri, lacuri si mari, simbolizând emotiile si sentimentele oamenilor. Pietrele prețioase și semipretioase asociate cu elementul Apa: opal, piatra lunii, acvamarin, perla, smarald, cuart roz

Aerul este atmosfera și suflarea vieții ; el reprezintă planul intelectual, gândurile și ideile. Pietre prețioase și semiprețioase asociate cu elementul Aer: topaz albastru, labradorit, ametist, lapis lazuli, safir, cianit, sodalit.

Focul este asociat cu Soarele și căldura, dar și cu pasiunea, vitalitatea și distrugerea. Cristale asociate cu elementul Foc: rubin, jasp roșu, carneol, peridot, citrin, granat.

  • Pământ – Taur, Fecioară și Capricorn
  • Apa – Rac, Scorpion si Pesti
  • Aer – Gemeni, Balanță și Vărsător
  • Foc – Berbec, Leu și Săgetător

 

De aici, poți deduce ușor care este elementul tău. Combină gemele conectate la același element pentru un plus de valoare.

 

3. Geme colorate din aceeași familie de minerale

 

Pietrele prețioase și semiprețioase au o varietate de puteri și beneficii. Cel mai bine este să combini pietre cu puteri similare, mai degrabă decât pe cele cu forțe opuse.

Ghidează-te după familia de minerale din care provin gemele. Fiecare mineral are caracteristicile sale fizice și metafizice. În plus, având aceeași duritate pe scara Mohs, nu există riscul ca pietrele să se zgârie dacă sunt montate una lângă cealaltă într-o brățara sau colier.

De exemplu, cuarțul este cel mai des întâlnit mineral din scoarța terestră, cu o duritate de 7 pe scara Mohs. Tipuri de cuarț care funcționează bine împreună: ametist, citrin, cuarț roz, cuarț fumuriu, aventurin, ochi de tigru, calcedonia, jasp.

În același timp, smaraldul, morganitul și acvamarinul fac parte din familia de minerale beril. Așadar poți să le combini cu încredere în bijuterii. De asemenea, topazul, în toate variantele sale de culori (galben, albastru, verde, alb, roz, portocaliu, violet) poate fi alegerea ideală, mai ales datorită durității sale ridicate, 8 pe scara Mohs.

Dacă iubești rubinul, îl poți purta împreună cu safir galben (nu albastru, vezi mai jos de ce), ambele geme fiind variații ale mineralului corindon, cu o duritate de 9 pe scara Mohs.

 

4. Fă combinații de pietre cu cuarț incolor

 

Cristalul de stâncă, limpede sau opac este numit Maestrul Vindecător și poate spori puterea celorlalte cristale. Așa că, una dintre cele mai bune combinații de pietre este formată din cristal de stâncă și orice altă piatră prețioasă sau semiprețioasă!

 

 

Ce combinații de bijuterii cu pietre să eviți?

 

Purtarea unor bijuterii cu pietre prețioase și semiprețioase împreună nu este întotdeauna cea mai bună idee, spun experții de la Podoabele Mele. Deși unele geme arată grozav una lângă cealaltă, există circumstanțe în care ar trebui să evitați alăturarea lor. Fiecare cristal este asociat cu o planetă din sistemul solar sau cu Soarele și Luna.

Ca regulă, Soarele, Luna, Marte și Jupiter pot lucra bine împreună. La fel. Venus, Saturn și Mercur. Orice combinație între cele doua grupe este de evitat.

Nu purta bijuterii cu rubin (Soare) alături de safir albastru (Saturn), diamante (Venus) sau smarald (Mercur). De asemenea, nu purta perle (Luna) alături de cuart roz (Venus) sau topaz albastru (Saturn). Ai înșeles ideea, nu-i așa?

Nu ești sigur(ă) ce pietre prețioase și semiprețioase să porți împreună în bijuteriile tale preferate? Urmează instrucțiunile simple de mai sus sau intră pe www.podoabelemele.ro pentru a afla mai multe informații despre cristale.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share