Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Celebru psihoterapeut rus: Niciodată nu pierdeţi timp şi efort cu cei cărora nu le pasă de voi şi mai ales cu cei care nu vă iubesc

Andrei Kurpatov este un celebru psihoterapeut rus care locuieşte în St. Petersburg şi ale cărui sfaturi de viaţă au ajutat, de-a lungul timpului, sute, poate chiar mii de pacienţi ce i-au trecut pragul. Învăţăturile sale ar trebui să fie cartea de căpătâi a oricăruia dintre noi, căci doar aşa vom putea să descoperim adevărata fericire. Uite ce ne învaţă!

Niciodată nu pune pe umerii altora responsabilitatea pentru ceea ce se petrece în viaţa ta. Ispita este mare, dar trebuie să iei hotărârea interioară: “Eu sunt autorul greşelilor mele şi al succeselor mele“. Astfel vei căpăta puteri pentru a schimba lucrurile.

Renunţă la iluzia că îţi stă în putere să-i schimbi pe oameni. Doar circumstanţele schimbă oamenii, restul sunt nişte greşeli de percepţie. Nu-i judeca pe cei din jur conform aşteptărilor tale şi atunci, la un moment dat, te vei simţi bine în compania lor.

Oamenilor din ziua de astăzi li se pare că ei au la dispoziție o infinitate de persoane din care să o poată alege pe cea ideală şi ireproşabilă. Iluzia alegerii nemărginite este o înşelare cumplită. Poate nu fiecare om, dar cel puţin fiecare al doilea ascunde în sine ceea de ce avem nevoie de fapt. E naiv să aşteptăm “întâmplarea fericită” căci ne apucă bătrâneţile.

Este o situaţie tristă, dar nu avem ce face: oamenii din jur au nevoie ca noi să fim puternici. Nimeni nu ne vrea slabi, istoviţi, deprimaţi, cârtitori. Dacă vedem că cei din jur au alte aşteptări, s-ar putea să ne înşelăm. Împăcaţi-vă cu ideea că această regulă funcţionează mereu. Cugetaţi puţin, trageţi adânc aer în piept şi veţi vedea că acesta nu este un motiv de întristare.

Fiecare dintre noi îşi doreşte să se pensioneze și să aibă o astfel de pensie care să-l scutească de grijile financiare viitoare, şi cu cât mai repede – cu atât mai bine. Aceasta e o himeră, dar nu pentru că nu există pensie fără griji, ci pentru că omul are nevoie să lucreze. Dacă veţi conştientiza acest fapt, munca zilnică o să înceapă să vă aducă bucurie.

Noi naştem copii pentru a înţelege ce este iubirea adevărată, pentru a o trăi pe propria piele şi chiar pentru a deveni noi înşine o iubire adevărată.

Învăţaţi să diminuaţi problemele, nu să le exageraţi. Chiar subconștientului nostru îi este mai bine să audă că problema este măruntă decât că este gigantică. Şi în loc să vă gândiţi că “Viaţa mea nu are sens” e mai bine să înţelegeţi că de fapt problemele dvs nu au sens. Dacă noi suntem în stare cu atâta uşurinţă să ne depreciem propria viaţă, de ce n-am face asta faţă de problemele cu care ne ciocnim?

Niciodată nu pierdeţi timp şi efort cu cei cărora nu le pasă de voi şi mai ales cu cei care nu vă iubesc. În această lume există o mulţime imensă de oameni alături de care viaţa poate fi o adevărată bucurie. Fiţi buni şi deschişi cu toţi, nu veţi pierde nimic din asta.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">