Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Celine Dion si Rene Angelil, o iubire dincolo de timp

celine-dion-20120327

René Angélil, soțul îndrăgitei cântărețe Celine Dion, a încetat din viață, joi, 14 ianuarie, după o îndelungă suferință. Decesul său a fost confirmat de revista People. ”Rene Angelil, în vârstă de 73 de ani, a încetat din viață, joi dimineață, în locuința sa din Las Vegas după o lungă și curajoasă luptă cu cancerul. Familia îndoliată a solicitat discreție”, este anunțul care a îndurerat o lume întreagă.

Atunci când Celine Dion s-a retras din viaţa artistică în 2014, motivul nu a fost făcut public. Fanii credeau inițial că artista are nevoie de o pauză, alții nu îi înțelegeau decizia. Doar prietenii apropiaţi au ştiut că a făcut acest gest pentru a-şi îngriji soţul bolnav de cancer.

Lupta cu boala: o suferință împărțită la doi

Rene Angelil s-a născut în Montreal şi a fost cântăreţ în anii 1960, suferea de mai mulți ani de cancer, o boală pe care a învins-o o dată, dar care a recidivat. Rene fusese operat de o tumoare canceroasă în zona gâtului, în decembrie 2013, iar de atunci artista a ales să-l sprijine necondiționat. “ Un an mai târziu, în 2014, Céline Dion a anunţat că şi-a suspendat toate activităţile profesionale, anulând inclusiv o serie de concerte la Caesars Palace Hotel and Casino din Las Vegas, dar şi un turneu pe care urma să îl susţină în Asia, pentru a se dedica familiei sale.

”Luăm lucrurile pas cu pas, zi după zi. Am ales să trăim”, se încuraja ea. Coșmarul a fost amplificat de faptul că însăși cântăreața a avut probleme cu gâtul, însă tratată la timp, ea a trecut peste eventualele complicaţii.

Într-un interviu recent, Celine Dion a povestit coşmarul pe care îl trăieşte în fiecare zi văzându-şi soţul bolnav de cancer. “Nu poate să îşi mai folosească gura. Nu poate să mănânce, aşadar eu trebuie să îl hrănesc cu ajutorul unui tub. Trebuie să îl hrănesc de trei ori pe zi. Fac asta eu însămi. Întâi îl hrănesc pe soţul meu, apoi prepar mesele pentru copiii noştri”, a dezvăluit artista, care nu şi-a putut stăpâni lacrimile.

1E05AD55

S-au întâlnit în copilăria ei și s-au îndrăgostit la maturitate

Celine Dion l-a cunoscut pe când avea numai 12 ani pe Rene Angelil. Cântăreț la rândul său și manager, bărbatul a fost uimit de talentul copilei. Cântăreaţa, cea mai mică dintr-o familie cu 14 copii, i-a trimis lui Angelil o melodie cântată şi scrisă de ea. Angelil a fost atât de impresionat de vocea lui Celine Dion, încât şi-a ipotecat casa pentru a scoate primul album al artistei, “La voix du bon Dieu” şi le-a dus pe ea şi pe mama acesteia într-un turneu în Canada, Japonia şi Europa.

Avea să o reîntâlnească peste șapte ani. Ea împlinise 19, el avea deja 45. De data asta, avea în față o femeie frumoasă, o tânără de 19 ani fermecătoare, cu aceeași voce inconfundabilă. I-a devenit impresar, iar în 1994 s-au căsătorit. După mai multe tratamente, au devenit părinți și au trei copii – René Charles, în vârstă de 14 ani, şi gemenii Eddy şi Nelson, în vârstă de cinci ani.

‘Când vezi pe cineva care luptă atât de mult, impactul asupra ta este foarte mare. (…) Îți tremură genunchii, dar, atunci când cineva care îți este drag se prăbușește, nu ai timp de plâns. După aceea, cu siguranță. Dar încă nu a venit acel moment’, a povestit în urmă cu câteva luni Celine Dion.

Nu o dată, artista le-a povestit fanilor despre suferința prin care trece și mai ales în ultimul timp. Rene o ruga ca în momentul morții să o aibă alături și să-i moară în brațe.  ‘OK, bine, voi fi acolo, îți vei da sufletul în brațele mele’, îl liniștea ea. De altfel, artista i-a și fost aproape până în ultimele clipe.

Deși curtată de mii de bărbați, o femeie deosebit de frumoasă și șarmantă, Celine Dion a iubit doar o singură dată. Spunea despre Rene ca i-a fost ‘singurul iubit’ pe care l-a avut vreodată.

Celine Dion s-a născut pe 30 martie 1968, în Canada, într-o familie melomană cu 14 copii. Céline Dion a cucerit apoi, pe rând, Quebecul, Franţa şi, în cele din urmă, Statele Unite. În scurt timp, vocea sa a devenit cunoscută şi iubită în întreaga lume. În cei peste 25 de ani de carieră, Céline Dion a primit nenumărate premii muzicale şi a vândut peste 200 de milioane de albume.

În 1999, cântecul său, My Heart Will Go On, devenit și coloana sonoră a filmului Titanic, a câștigat două premii Grammy. Din 2003 a fost un artist constant in cadrul spectacolelor de la Coloseumul din Caesars Palace din Las Vegas.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share