Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

 

tata-si-copii

“Primul DECALOG al tatalui”, vine ca un indemn pentru parinti. In interactiunile mele cu tinerii si nu numai, am remarcat ca marile neajunsuri ale existentei indivizilor se datoreaza influentei parentale bazate pe obiceiuri limitative, impunerea traditiilor, manipulari emotionale, restrictii si interdictii. O societate sanatoasa si puternica poate fi construita doar pe temelia iubirii, iar iubirea inseamna eliberarea de constrangeri de orice fel, inseamna sprijin, loialitate si respect. 

  1. Faptul ca am de doua ori varsta copilului meu nu inseamna ca am de doua ori mai multe drepturi.
  2. Imi plac discutiile despre iubire si sexualitate pentru ca noi toti suntem produsul lor.
  3. Cand poarta pantaloni mulati mi-aminteste de tata, care purta pantaloni evazati.
  4. Daca am adus un copil pe Pamant, am obligatia morala sa il cinstesc. El nu are niciuna, pentru ca nu mi-a cerut sa vina, dar inima mea s-ar bucura sa ma iubeasca.
  5. Nu-i spun niciodata ca “eu stiu mai bine”, fiindca am fost uimit de cate ori mi-a dat solutii la probleme.
  6. De ce este copilul meu extraordinar? Pentru ca se sperie cand nu-i vine ciclul, pentru ca a vomat sampania de la revelion, pentru ca da bani cersetorilor, pentru ca uneori nu stie ce vrea, pentru ca uita sa manance, pentru ca mi-a facut cea mai nasoala prajitura, pentru ca munceste mult, pentru ca nu ma suna cate-o saptamana si asta inseamna ca traieste liber, pentru ca uita sa isi etaleze sanii desi i-am spus ca sunt la fel de importanti ca ochii.
  7. Sa cer copilului sa ma respecte, mi se pare aberant, dar o poate face daca i-am oferit motive.
  8. Daca astazi e puternic si se ridica, inseamna ca i-am lasat libertatea sa cada.
  9. Despre profesie i-am zis ca e mai sanatos sa fie o menajera dedicata decat un manager stresat, si asta … doar pentru ca m-a intrebat.
  10. Imi iubesc copilul, iubind tot ce iubeste el, iar daca mi-ar cere un sfat de viata, intr-o propozitie, aceasta ar fi maxima lui Augustin: “Iubeste si fa ce vrei!”

@Cristi Iordache

Distribuie acest articol Oficial Media
Share