30/10/2020

Centura municipiului Târgoviște – Se lucrează pe toate cele 5 loturi cu 100 de oameni și 25 de utilaje

Lucrările la centura municipiului Târgoviște continuă pe toate cele 5 loturi, așa cum a anunțat primarul municipiului Târgoviște încă de la începutul anului. Astăzi a avut loc o conferință de presă pe unul dintre aceste șantiere, mai exact, drumul cel nou (strada Cornel Popa) care va face legatura între strada Gimnaziului și strada Mihai Bravu, unde au fost aduse în atenție ultimele informații cu privire la stadiul acestor investiții. Au fost prezenți primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, și Gabriel Boriga, city manager.

Lucrări la centura municipiului Târgoviște

În acest moment, pe întreg amplasamentul centurii sunt aproximativ 100 de oameni și 25 de utilaje. La podul de la Aninoasa, săptămâna trecută s-a și turnat șapa de egalizare, iar în momentul de față se lucrează la rosturi și în cel mult 45 de zile unul din sensuri va fi asfaltat, astfel încât să se poată trece pe sensul celălalt. De asemenea, se lucrează pe Calea Ialomiței, la partea carosabilă pe Petru Cercel, la podul de la Teiș, pe șoseaua Magrini, la pasajul rutier de la Petru Cercel, sensul giratoriu de la intersecția străzilor Petru Cercel – șoseaua Găești.

Este un ritm foarte susținut, mai ales că vremea ne ajută. Se mai lucrează la încă două stații de pompare, tot pe proiectul privind centura municipiului Târgoviște. Este vorba de stația de pompare de pe Calea Ialomiței și cea de pe strada Petru Cercel. Aceste stații de pompare sunt în măsură să rezolve problemele care există, spre exemplu, în momentul de față, în zona Combinatului de Oțeluri Speciale atunci când plouă.

Așadar, lucrările la centura municipiului Târgoviște, de această dată, sunt în grafic. Eu am spus de la început că în momentul de față proiectul este unul care, prin împărțirea sa pe cinci loturi și prin constructorii pe care îi avem, va fi finalizat cu succes”, a declarat Daniel Cristian Stan.

Prin intermediul diverselor lucrări aflate în plină desfășurare, municipiul Târgoviște va beneficia de o schimbare importantă la nivelul străzilor, unităților de învățământ, canalizărilor și spațiilor publice. În acest sens, primarul Daniel Cristian Stan a mai precizat faptul că educația târgovișteană se bucură de un suport financiar foarte mare.

Școala Tudor Vladimirescu – cel mai mare proiect din istoria investițiilor în infrastructura educațională

”Proiectul de la școala Tudor Vladimirescu are o valoare de aproximativ 23 de milioane și presupune reabilitarea integrală a corpului vechi. De asemenea, el presupune supraetajarea sălii de sport și reabilitarea ei, consturirea unei săli de gimnastică și a unor vestiare. În plus, presupune realizarea unei baze sportive și a unei săli de festivități cu aproximativ 600 de locuri. Proiectul este finanțabil și a trecut de etapa verificării eligibilității.

Spuneam până acum că proiectul de la Matei Basarab este cel mai mare proiect din istoria investițiilor în infrastructura educațională. Nu, proiectul de la Tudor Vladimirescu este cel mai mare și mă bucur că reușim să oferim educației târgoviștene condiții foarte bune din punct de vedere al infrastructurii educaționale”, a mai adăugat primarul.

Editor: Miruna Lunescu

Mai multe imagini in albumul foto:


 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share