Deputat Oana Vlăducă – Creșterea valorii tichetelor de masă

Astazi, la sediul Pro România Dâmbovița a avut loc o conferință de presă susținută de Oana Vlăducă, deputat PRO România, în care au fost abordate subiecte legate de actualitatea legislativă. Concret, despre proiectul de lege care prevede majorarea valorii nominale a tichetelor de masă de la 15,18 lei la 20 de lei pe care Camera Deputaților l-a adoptat săptămâna trecută.

Deputatul atrage atenția asupra modului în care premierul României devine ”ridicol” în momentul în care își critică înclusiv colegii de partid pentru votarea acestei legi, dar și pentru nerespectarea deciziilor luate de Parlament care arată că ”separația puterilor în stat e ceva care-l încurcă” pe Ludovic Orban.

Declarații pe larg:

”În favoarea proiectului s-au înregistrat 267 de voturi ”pentru”. Toţi reprezentanţii grupurilor parlamentare s-au exprimat în favoarea acestuia. Proiectul de lege modifică în acest sens art. 14 din Legea nr. 165/2018: „Valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 20 de lei”, prevede proiectul de lege. Prevederile legii intră în vigoare la data de 1 martie.

Întrebat cum comentează decizia Camerei Deputaților de a majora, în calitate de for decizional, valoarea nominală a tichetelor, premierul a declarat, ATENȚIE: O să facem calculele. Eu atâta nerușinare și nesimțire n-am văzut în viața mea. Fiecare zi în care acest Parlament ia decizii este un motiv în plus să îl facă pe orice român să înțeleagă că e nevoie de alegeri anticipate. Au respins și prorogarea termenului de intrare în vigoare a dublării alocațiilor. 

Acesta este primul ministru al României. Un om pentru care instituția Parlamentului nu înseamnă nimic, un om pentru care separația puterilor în stat e ceva care-l încurcă.

Prin tot ce face și tot ce spune, domnul Orban arată că și-ar dori un Parlament decorativ. Ne-a dovedit asta prin disprețul cu care a trecut bugetul național sau cele 25 de ordonanțe de urgență. Acum e deranjat că Parlamentul adoptă legi. Dar cine-ați vrea să le adopte, domnule Orban? Ați mai răsfoit Constituția de când v-a pus domnul Iohannis în scaun? Nu e acesta un atac nepermis din partea unui prim ministru la Parlament?

Îi face nerușinați și nesimțiți pe parlamentarii care au votat, deși au votat pentru și deputații PNL!!! E incredibil modul în care a ajuns să se comporte acest partid / adică votează un proiect ca să nu dea rău la popor, iar apoi președintele partidului îi face nesimțiți pe ceilalți din celelalte partide, ca și cum ai lui nici n-ar exista. E ireal. România a încăput pe mâna unui premier atât de ridicol….

P.S: Am văzut că „modelul” ăsta „dai și fugi” e copiat și la Târgoviște. Înțeleg că aproape toți consilierii PNL au votat bugetul local, după care PNL a dat un comunicat de presă că e bugetul prost. Asta e reforma politică propusă de partidul prezidențial.” a declarat Oana Vlăducă, deputat PRO România.

Imagini din conferința de presă (minutul 5.00)

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share