Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

CEPOL – Educă, Inovează, Motivează!

CEPOL, în parteneriat cu UE Vecinătate și Extindere și Europol, a organizat  zilele trecute  un atelier comun în cadrul platformei EMPACT Support Network pentru reprezentanții Balcanilor de Vest și ai Parteneriatului Estic.

În cadrul atelierului de două zile, șefii  EMPACT și coordonatorii naționali EMPACT din regiuni,  au discutat teme comune,  pentru o mai bună cooperare și un schimb mai eficient de informații,  în cadrul comunității EMPACT.

TE-SAT 2023 – Rezumat

CEPOL își propune să devină un centru internațional și un promotor al schimbării în domeniul formării în materie de aplicare a legii. Un centru care contribuie la abordarea aspectelor problematice de securitate europeană și mondială prin apropierea comunităților responsabile de aplicare a legii în vederea împărtășirii bunelor practici, a experienței și a expertizei.

Europol, cu rolul său esențial în susținerea acțiunilor EMPACT, a îmbogățit semnificativ acest eveniment prin împărtășirea celor mai bune practici privind cooperarea și facilitarea planificării acțiunilor operaționale.

EMPACT PLANS

La activitate a contribuit și Secretariatul General al Consiliului Uniunii Europene,  cu o prezentare a celor mai recente evoluții legate de EMPACT.

CEPOL reunește o rețea de institute de formare pentru personalul responsabil cu aplicarea legii din statele membre ale UE și le sprijină prin oferirea de formări inovatoare și avansate privind prioritățile de securitate, cooperarea în materie de aplicare a legii și schimbul de informații. CEPOL colaborează, de asemenea, cu instituții UE, organizații internaționale și țări terțe,  pentru a se asigura că cele mai serioase amenințări la adresa securității,  sunt abordate colectiv.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share